U16-os Eb: remek kezdés, de végül vereség Szerbiától

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Lejátszotta első mérkőzését a magyar leány U16-os válogatott az 5-8. helyért. A mieink Szerbiával csaptak össze és remekül kezdtek, hiszen az első játszmát 25:19-re nyerték, a másodikban pedig 24:22-nél két szettlabdájuk is volt, ám déli szomszédjaink innen fordítottak és nyerték meg 3:1-re a mérkőzést.

 

Leány U16-os Európa-bajnokság, az 5-8. helyért:
Magyarország – Szerbia 1:3 (19, –24, –18, –22)
Homonna (Szlovákia), 100 néző. V: Niedbal (lengyel), Sabroso (spanyol).
MAGYARORSZÁG: Jámbor 19, Kállai 7, Erőss 18, Botyánszki 12, Nagy S. 7, Vértes 2. Csere: Bencze (liberó), Báder 1, Tóth S. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.
SZERBIA: Krickovic 5, Mihajlovic 21, Stanojevic D. 3, Vidacic 12, Danilovic 17, Antic 14. Csere: Ruzic (liberó), Miljevic, Ostojic. Szövetségi edző: Zekic Nemanja.
Kőnig Gábor: – Kicsit visszajött a hite a csapatnak ezen a mérkőzésen, ami az eredményen látszik is. A második szett végjátékáig uraltuk is a mérkőzést. Ott egy picit meginogtunk és erre ráment a harmadik játszma is, a negyedik szett pedig dadogva kezdődött, de a végére szépen visszajöttünk. Most maguknak is bebizonyították a lányok, hogy igenis tudnak játszani ilyen kaliberű csapatok ellen is. Nagyon elégedett vagyok a hozzáállással, amivel azért egyszer-egyszer az Eb alatt már meggyűlt a bajom. Köszönjük a kilátogató szurkolóknak a biztatást, mert az nagyon jót tett a meccsnek.

Válogatottunk vasárnap 15:30-tól a társházigazda szlovákokkal játszik a 7. helyért.