Vasas Óbuda: Ayshan Abdulazimova visszatért

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Az azeri center egy év törökországi kitérő után tért vissza a fővárosi piros-kékekhez, adta hírül a klub honlapja.

 

A Vasas Óbuda csapatával bajnoki címet szerző és Magyar Kupát is nyerő Ayshan Abdulazimova az előző szezont Törökországban, a Sariyer Belediyesi együttesénél töltötte. A váltás okairól így nyilatkozott a klub honlapjának: „Tavaly nyáron azért kértem a már megkötött szerződésem felbontását, mert a koronavírus miatt olyan városban szerettem volna játszani, ahonnan közvetlen repülőjárattal bármikor haza tudok utazni a családomhoz. Ezért esett a választásom Törökországra”

A török a világ egyik legerősebb bajnoksága, 16 csapat vetélkedik a győzelemért, ebből a 12. helyezést sikerült csapatával elérnie. Abdulazimova csapata egyik legjobbja volt, ráadásul folyamatosan topjátékosok ellen kellett küzdenie, ami jól szolgálta a fejlődését: „Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, hiszen meccsről meccsre a világ legjobb és legtapasztaltabb játékosaival mérhettem össze a tudásomat”

Elmondása szerint nem is volt kérdés, hogy visszatér a Vasashoz: „Ez a klub számomra továbbra is olyan, mint a második otthonom. Szerettem itt játszani, és most olyan, mintha visszatérnék a családomhoz. Nagyon várom az új idényt, Giannisszal is beszéltem már, igaz, ismerem korábbról is. Bízom abban, hogy jó szezonunk lesz, a játékosok és a stáb adottak hozzá. Azt pedig garantálom, hogy az elmúlt egy évben nem változtam: ugyanaz az őrült lány vagyok, mint aki elment a Vasastól”

Ayshan Abdulazimova a többi válogatott játékoshoz hasonlóan az Európa-bajnokság után csatlakozik a felkészüléshez.

Forrás és fotó: Vasas Óbuda