U20-as strandröplabda Eb: három meccs, három győzelem!

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Elrajtolt a törökországi Izmirben az U20-as strandröplabda Európa-bajnokság. Mindkét párosunk remekül kezdett, a lányok már két győzelmet szereztek, amivel már biztos továbbjutottak, a fiúk is megnyerték eddigi első meccsüket.

 

A lányok, azaz Vasvári Zsófi (SRSE) és Vecsey Fanni (Gödöllői RC) keltek korábban, ők délelőtt a 21. helyen kiemelt izraeliekkel mérték össze erejüket, s az első játszmában bizony alaposan ránk ijesztettek, mert ezt 21:12-re elvesztették. A pihenő után azonban összeszedték magukat s előbb 21:14-gyel egyenlítettek, majd 15:12.re a döntő szettet is hozták.

Délután aztán a 28. helyen kiemelt bolgárok következtek, akik már jóval kisebb ellenállást tanúsítottak, rajtuk 21:13, 21:16-tal jutottak túl, s mivel a csoport negyedik párosa, az 5. kiemelt cseh páros is megnyerte mindkét mérkőzését, ez azt jelenti, hogy a mieink a másodiknál már nem végezhetnek rosszabb helyen, azaz biztosan továbbjutnak, sőt pénteken 13:10-kor a csoportgyőzelemért és egyben a 16 közé jutásért játszanak majd velük.

A fiúknál Mikuláss-Koch Marcell (SRSE) és Szabó Vilmos (Pénzügyőr) a 19. kiemelt szlovák Brilla testvérpár ellen kezdett – remekül: a fiúk 21:8, 21:16-ra nyerték a játszmákat, s ha a péntek reggel 8:50-kor kezdődő török páros elleni meccsüket is hozzák, akkor ők is biztos továbbjutók, s 15:50-kor ők is a csoport első helyéért játszhatnak a németekkel.