MEVZA-tornán szerepeltek junior válogatottjaink

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Mariborban rendezték az elmúlt hétvégén a leány U19-es és a fiú U20-as Közép-európai Liga korosztályos válogatott tornát, amelyen mindkét magyar válogatott részt vett.

 

A Horváth András irányította leánycsapat öt ellenféllel mérte össze erejét. Náluk mindenki játszott mindenkivel egy háromszettes mérkőzést, azaz vagy 3:0, vagy pedig 2:1 lett a meccs végeredménye. A mieink Ausztriát 2:1-re, Izraelt pedig 3:0-ra legyőzték, Csehországtól és Szlovákiától 2:1-es, a házigazda és végül tornagyőztes Szlovéniától pedig 3:0-ra kaptak ki, így végül a negyedik helyen zártak.

A csapat jövő hétfőtől a horvátországi Pulában szerepel a hagyományos Global Challenge utánpótlástornán.

„Abszolút beleillett a felkészülésünkbe a MEVZA-torna, de munkából érkeztünk erre az öt meccsre. Ez a harmadik-negyedik mérkőzés környékén meg is látszott, mert akkor elfáradtunk. Örülök, hogy a csehekkel és a szlovákokkal partiban voltunk és ki-ki meccset játszottunk, kevésen múlt, hogy ezeken nem vezettünk 2:0-ra. A szlovénok ellen viszont látszott, hogy fizikálisan még van lemaradásunk és sokkal pontosabb játékot kell játszanunk ahhoz, hogy legyen keresnivalónk. De a csapat jól vizsgázott és folytatjuk a felkészülést a pulai tornára, ahol az egyik csapat U18-as, a másik pedig U23-as kategóriában fog indulni, az is egy remek erőfelmérő lesz” – értékelte a tornát Horváth András szövetségi edző.

A fiúknál öt válogatott indult a tornán, s Bodonyi Ákos csapata Szlovákiát győzte le 2:1-re, Ausztriától, Izraeltől és Szlovéniától viszont 3:0-s vereséget szenvedett. A körbeverések miatt azonban pontegyenlőség alakult ki a szlovákokkal, így a két csapat újra összemérte erejét, s az akkor már csak két nyert szettig tartó találkozót északi szomszédjaink nyerték 2:0-ra, így a mieink az ötödik helyen végeztek.