U20-as strandröplabda ob: remekeltek az Eb-indulók Gyenesdiáson

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Az U20-as korosztály döntőjével kezdődött az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság második fordulója Gyenesdiáson. A bajnoki címeket a fiúknál és a lányoknál is a jövő heti korosztályos Európa-bajnokságon induló párosok nyerték. Előbbieknél amúgy az SRSE, utóbbiaknál pedig a Gödöllői RC fölényét hozta a verseny.

 

A lányoknál érdekes helyzet adódott, mert a legjobb négy közé az első helyen kiemelt Gubik Hanna, Kun Stefánia (Vasas) páros mellett három olyan duó került be, akik a csoportmeccseken is egy négyesben szerepeltek. Azonban a foci Eb-vel ellentétben a „halálcsoportból” mindhárom kettős remekelt a továbbiakban, sőt a középiskolai világbajnok, amúgy még csak U18-as Bútor Anna és Kristóf Dóra (Gödöllői RC) az elődöntőben még Gubikékat is legyőzte két játszmában, míg a másik ágon a jövő heti törökországi U20-as Eb-n résztvevő Vasvári Zsófi (SRSE) és Vecsey Fanni (Gödöllői RC) jutott be a döntőbe Stollár Szonját és a harmadik vb-győztes Szabó Annát (Gödöllői RC) felülmúlva. Ott aztán megismétlődött a csoportdöntőn elért eredmény, azaz Vecseyék győztek 2:1-re, de a döntő szett elején még Bútorék vezettek 6:2-re.

A fiúknál az első két kiemelt, az éllovas Dóczi Domonkos és Petik Csanád (SRSE), illetve a címvédő Mikuláss Koch Marcell (SRSE) és Szabó Vilmos (Pénzügyőr) menetelt a fináléig, ahol aztán az utóbbiak, a jövő heti Eb-induló, a tavalyi bajnok páros diadalmaskodott két szoros játszmában, s összességében szettvesztés nélkül tudták le a napot. A bronzmeccsen az SRSE két párosa csapott össze, s végül a tavalyi U16-os bajnok Tari Bence és Veress Ákos diadalmaskodott, ugyancsak két szettben Udvarhelyi Márton és Polgár Levente ellen.

Összességében tehát remek főpróbát tartottak a jövő heti Eb-indulók, akik a pénteken kezdődő felnőtt ob-fordulón is érdekeltek lesznek.