Elkészült a gyenesdiási strandröplabda ob-forduló programja!

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A hét második felében rendezik meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság második fordulóját Gyenesdiáson, amelyen felnőttek mellett az U20-as korosztály is összeméri erejét a bajnoki címért, míg az U16-osok számára ezúttal is ob-fordulót rendeznek. Az MRSZ-ben elkészítették a négynapos verseny sorsolását és lebonyolítási tervét.

 

Csütörtökön a fiú és leány U20-as korosztály küzdelmeivel kezdődik a program, amelyet a tervek szerint aznap teljes egészében le is bonyolítanak.

Pénteken reggel az U16-os leányok versenyével folytatódnak a küzdelmek,

majd 12:30-kor kezdődnek a felnőtt verseny selejtezői, amelynek végén kiderül, hogy melyik négy-négy páros jut fel a főtáblára.

Szombaton a tervek szerint a legjobb négyig bonyolítják le a küzdelmeket,

majd vasárnap lesznek az elődöntők és az éremcsaták, valamint az U16-os fiúk versenye.

A felnőtt és az U16 mérkőzések változhatnak, ha szerda 18 óráig történik visszalépés; ezért kérjük, hogy csütörtökön mindenki vessen egy pillantást a mérkőzésekre!

Az egymillió forintos összdíjazású felnőtt verseny döntői 14 órakor kezdődnek, amelyeket az M4 Sport+ (Duna World) ezúttal is élőben közvetít!

Ami a mezőnyt illeti, Az előző fordulóhoz képest a hölgyeknél van komolyabb változás: az ob-címvédő és Tatán bronzérmes Vecsey Fanni ugyanis ezúttal Vasvári Zsófival indul majd (csakúgy, mint a csütörtöki U20-as bajnokságon), számukra ugyanis ez lesz a főpróba a jövő heti törökországi korosztályos Európa-bajnokságra is. Emiatt aztán Zsófi testvére, Eszter nem is indul Gyenesdiáson, míg Vecsey párja, Szabó Dorka a tavalyi ob-ezüstérmes Nagy Eszterrel lép homokra.

A férfiaknál nincs jelentősebb változás: a címvédő Hajós Artúr és Stréli Bence mellett a korábbi győztesek közül ott lesz Soós Izsák, Kiss Dániel, Nacsa Gábor, Tóth András, Meszlényi Tamás, Bán Viktor és Buday Balázs is.

Közérdekű információ a versenyzők számára, hogy a 9 órakor kezdődő versenyszámoknál minden résztvevő párosnak 8 és 10 óra között regisztrálnia kell a helyszínen! Valamennyi páros (felnőtt és utánpótlás, selejtezőben és főtáblán érintett egyaránt) köteles egységes felsőben és alsóban játszani a mérkőzéseit. Az egységes ruházatról a párosok (illetve egyesületük) maguk kötelesek gondoskodni és a regisztráció során ellenőrzésre bemutatni a szövetségi ellenőrnek. A felnőtt elődöntőkre és helyosztókra a szervező biztosít felsőt. Ezeket a mérkőzéseket a játékosok kötelesek a szervező által biztosított felsőben lejátszani.

A Strandröplabda Utánpótlás Magyar Bajnokság mérkőzésein edző működése megengedett. Az edzői működés feltételeit a versenykiírás részletezi. Az edzői működéshez előzetes regisztráció szükséges, melyet az alábbi űrlap kitöltésével tudnak megtenni az egyesületek:

https://forms.gle/www9zWdhtBQDJ19X9

Beléptetés: a verseny helyszínéül szolgáló strandra a strand főbejáratán keresztül lehet majd belépni. A Főbejáratnál lesz akkreditációs asztal, itt zajlik majd a játékosok és edzőik regisztrációja. Kérjük, hogy mindenki érkezzen meg a Versenykiírások által meghatározott regisztrációs időszak (8.00-10.00) végéig. A versenyzők és a párosok akkreditált edzői (1 fő /páros) díjmentesen léphetnek be a strand területére; a nézők számára strandbelépő váltása kötelező.
A lebonyolítást és a mérkőzések eredményeit a hunvolley.info oldalon valamint az alábbi linken lehet nyomon követni: