Kupasorsolás: nincs könnyű helyzetben a BRSE és a Vasas

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Sorsoltak a nemzetközi klubkupákban! A CEV Kupában a Swietelsky-BRSE és a Vasas Óbuda is nehéz ellenfelet kapott az első fordulóban, a Challenge Kupában az 1. MCM-Diamant Kaposvár, a Pénzügyőr és a Vegyész RC Kazincbarcika viszont sikerrel veheti ezt az akadályt.

 

Alaposan belenyúlt a bajnokságban ezüstérmes Békéscsaba, hiszen az a lengyel LKS Commercecon Lódz lesz majd az ellenfele, amely harmadik helyen zárt a lengyel élvonalban és a Lengyel Kupában is, míg a Bajnokok Ligájában csoportjában ugyan második lett, de nem jutott be a negyeddöntőbe.

A bajnoki bronzérmes Vasas Óbuda a román Alba Blaj (Balázsfalva) csapatát kapta ellenfélül. a fővárosiak a 2019–2020-as BL-csoportkörben is megmérkőztek a román együttessel, melytől Érden 3:1-re, Nagyszebenben pedig 3:0-ra kaptak ki. A balázsfalvaiak 2018-ban a BL-ben, idén tavasszal pedig a Challenge-kupában játszottak döntőt, s ott a fináléba kerülésért a kaposváriakat győzték le. Az első mérkőzéseket november 16. és 18., a visszavágókat november 23. és 25. között játsszák. A Vasas hazai pályán, a BRSE idegenben kezd.

A fentebb említett kaposváriak a harmadik számú kupasorozat, a Challenge-kupában érdekeltek, s a 32 között az izraeli Maccabi Hadera együttesével találkoznak. A játéknapok itt is november 16-18. és 23-25., Szasa Nedeljkovics csapata idegenben kezd.

A férfiak között ugyanebben a sorozatban Vegyész RC Kazincbarcika a 64 között kezdi meg szereplését: a borsodiak ellenfele az osztrák UVC Weberzeile Ried im Innkreis lesz. A párharc első összecsapását – Ausztriában – november 9. és 11. között rendezik, a visszavágót november 16. és 18. között vívják Kazincbarcikán.

A bajnok és kupagyőztes Pénzügyőr egy körrel később, a legjobb 32 között csatlakozik a mezőnyhöz, és a VKP Bratislava–Epicentr Podolyany Horodok, szlovák–ukrán párharc továbbjutójával mérkőzik november 30. és december 2., illetve december 7. és 9. között úgy, hogy hazai környezetben vívja a visszavágót.

A nőknél még a bajnok és kupagyőztes Fatum Nyíregyháza érdekelt a nemzetközi kupaküzdelmekben: Németh Szabolcs csapata a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel, melynek sorsolását szeptember 24-én tartják Ljubljanában.