Mariborba igazolt Gergye Roland!

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A szlovén bajnok Maribor csapatában folytatja a pályafutását Gergye Roland. Az egyéves kényszerpihenő után Mariborban szeretné a korábbi szintjét elérni a válogatott ütőjátékos. A döntése hátteréről beszélt honlapunknak.

Egy év kihagyás után térsz vissza a nemzetközi röplabdázásba, rögtön a szlovén bajnok Maribor csapatához. Mesélnél a döntésed hátteréről?

Egy nehéz év van mögöttem, családi okok miatt döntöttem a kihagyás mellett. Egy év kihagyás után nehéz visszajönni, ugyanazt a szintet, mint előtte, ezért egy olyan csapatot kerestem, ahol ezt az évet arra tudom szánni, hogy visszajöjjek a röplabdába. A szezon végére szeretném 80-90%-os állapotba hozni magam.

Ezek szerint a Maribor volt a legjobb választás, hogy újra felépítsd magad?

Igen, mert a Bajnokok Ligájában indul a csapat, ráadásul a főtáblán, mellette pedig a MEVZA-kupában is, így nemzetközi szinten is bizonyíthatok. Ráadásul ők lettek a bajnokok, ami szintén nyomós érv volt. Meg nem akartam tovább várni egy esetleges jobb ajánlatra várni. Ez egy jó kis csapat, tavaly erős csapat volt, a BL-indulás pedig szintén fontos.

Milyen szerepben számítanak rád? Tőled várják a pontokat vagy a rotációban számítanának rád?

Ezért is a Maribor volt a legjobb választás, mert korábban olyan csapatokban játszottam, ahol minden posztra több kiváló játékos volt, így nehéz volt beverekedni magam a csapatba, ott viszont a maximumon kellett teljesíteni, mert ha nem akkor le is cserélhettek, szóval veszélyes volt. Itt viszont alapemberként számítanak rám, győzködtek is, hogy menjek ide. Alapvetően nem gondoltam rá, hogy Szlovéniában folytassam, de ez egy olyan csapat, ahol fel tudom húzni magam a korábbi szintemre. Remélhetőleg ez az együttműködés mindenkinek jó lesz.

Az egyéves kihagyásod ellenére is számított rád a válogatottban Koch Róbert szövetségi kapitány. A válogatott kiválóan teljesített, amihez te is hozzátetted a magadét. Hogy érezted, sikerült előrébb lépned?

Nagyon nehéz hetek voltak, az elején meg is szenvedtem az edzéseket, de aztán sikerült felvennem a ritmust, Robi többször is a kezdőbe jelölt. Úgy érzem, hogy jobban teljesítettem, mint amire számítottam, de azért még van hová fejlődni.

Most a még a nyári pihenődet töltöd, mikor kezdődik a felkészülés?

Majd augusztus 2-án indul a felkészülésünk Mariborban, akkor lesz az első edzésünk, addig a saját edzéstervem szerint dolgozom, amit a válogatott kondiedzőnk dolgozott ki, azt csinálom, hogy formában maradjak. 

Fotó: Nemzeti Sport