Strandröplabda-ob: búcsúzott az első kiemelt Tatán

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Az első helyen kiemelt Vasvári testvérek búcsúja volt a legnagyobb szenzáció az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság első tatai fordulóján.

 

A tavaly felnőtt ob-bronzérmes és U20-as Eb-ötödik duó Gubik Hannától és a két év kihagyás után visszatérő, korábbi ob-ezüstérmes Németh-Tóth Esztertől kapott ki két játszmában a négy közé kerülésért. A többi favorit ott lesz a vasárnapi elődöntőben, így az Exatlon Hungary tavalyi idényéből megismert Szabó Dorottya (képünkön) és a bajnoki címvédő Vecsey Fanni, Villám Lilla és a korábbi négyszeres ob-győztes Szombathelyi Szandra, valamint Győri Panna és Szabó Adrienn.

A férfiaknál a harmadik helyen kiemelt, tavalyi ezüstérmes Oláh Botond, illetve Dóczi Domonkos állt fejre már a csoportmérkőzések során, akiknek a helyén így a két évvel ezelőtti ob-győztes Bán Viktor, illetve Solti Péter jutott be a négy közé, ők majd a vasárnapi elődöntőben a 2015-ben bajnok Soós Izsák és Papp Mátyás ellenfelei lesznek, míg a másik ágon a címvédő Hajós Artúr és Stréli Bence, valamint Bán bajnok párja, Kiss Dániel és Rása Alex küzd majd a fináléba kerülésért, amelyet 14 órás kezdettel az M4 Sport+ (Duna World) televízió élőben közvetít.

 

A STRANDRÖPLABDA OB TATAI FORDULÓJÁNAK VASÁRNAPI PROGRAMJA:
9:00 Szabó Dorottya (ÓSSC), Vecsey Fanni (Gödöllői RC)–Győri Panna, Szabó Adrienn (Penta-KSE); női elődöntő
9:00 Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas)–Gubik Hanna (Vasas), Németh-Tóth Eszter (Ball SC); női elődöntő
10:00 Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE)–Kiss Dániel Rása Alex (Pénzügyőr); férfi elődöntő
10:00 Papp Mátyás, Soós Izsák (Ball SC)–Bán Viktor, Solti Péter (Pénzügyőr); férfi elődöntő
11:00 női bronzmérkőzés
12:00 férfi bronzmérkőzés
14:00 női döntő (Tv: M4 Sport+)
15:30 férfi döntő (Tv: M4 Sport+)