Szabó és Vecsey, valamint Kiss és Rása nyerte a Kispest Opent

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A nőknél Szabó Dorottya (ÓSSC) és a tavalyi bajnok Vecsey Fanni (Gödöllői RC), a férfiaknál pedig Rása Alex és a 2019-es ob-győztes Kiss Dániel győzelmével ért véget az idei eddigi legrangosabb strandröplabda-verseny, a kiemelt A-kategóriás Kispest Open.

 

A hölgyeknél az Exatlon Hungary tavalyi harmadik helyezettje, illetve a 17 évesen minden idők legfiatalabb strandröplabda országos bajnoka a döntőben a teremválogatottal 2017-ben Eb-résztvevő Villám Lillát és a korábbi négyszeres ob-győztes, 2015-ös Eb-résztvevő és Európa Liga-győztes Szombathelyi Szandrát (Vasas) győzte le a döntő játszmában, míg a dobogó harmadik fokára a teremválogatottal 2015-ben Európa Ligát nyert Szabó Adrienn és a hóröplabda országos bajnok és Eb-9. Győri Panna (Penta-KSE) állhatott fel.

A férfiaknál a Pénzügyőrrel idén bajnok és kupagyőztes Rása Alex és az 2019-es országos bajnok Kiss Dániel (PSE) nyert Dóczi Domonkos és a tavalyi ob-ezüstérmes Oláh Botond (SRSE), illetve Papp Mátyás és a 2015-ös ob-győztes Soós Izsák (Ball Sport Club) előtt.

Eközben a bajnoki címvédő Hajós Artúr és Stréli Bence a selejtezőből indulva a 13. lett a szófiai World Tour versenyen. A mezőnnyel a következő hét végén Tatán találkozhatunk, amikor az országos bajnokság I. fordulóját rendezik.