Németh Anett: Potsdam – hivatalos!

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Az előző idényben német bajnoki elődöntős SC Potsdam női röplabdacsapatához igazolt Németh Anett, a magyar női röplabda-válogatott erőssége.

A Bundesliga-klub közösségi oldalán jelentette be a 19-szeres válogatott feladóátló kétéves szerződtetését. A 21 éves, Vasas-nevelésű játékos az elmúlt három szezonban az amerikai Coastal Carolina Egyetemen tanult és röplabdázott, ahol kétszer is megválasztották az év játékosának és volt csapata húzóembere. Az elmúlt szezon végén, novemberben súlyos térdsérülését szenvedett, de felépülése jól halad, a felkészülés kezdetére százszázalékos állapotban lesz.
Örülök, hogy a Potsdamba szerződtem, alig várom, hogy elkezdjem a csapattal az edzéseket. Nagyon várom a kihívást, amit a német élvonal jelent.” – mondta a klub honlapján Németh, aki a Suhlban szereplő Pallag Ágnes után a második magyar röplabdázó a Bundesliga következő idényében.

Honlapunknak pedig így indokolta az átigazolását: „Azért döntöttem a Potsdam mellett, mert egy színvonalas európai bajnokság egyik top csapatáról van szó, ahol garantált hogy hétről hétre kemény meccsek várnak majd ránk. Valamint a vezetőségről és edzői stábról is sok pozitívat hallottam es tetszett amit felvázoltak nekem. Remélem, hogy meg tudom mutatni majd, hogy mit tudok, és napról napra fejlődni es előrelépni a játékommal, hogy aztán ezen a szinten is megálljam a helyem.
A válogatott játékos a hétvégén és jövő héten a magyar válogatottal az Európa-ligában szerepel, új klubjához az augusztus 18-án rajtoló Európa-bajnokság vége után csatlakozik.

Fotó: SC Potsdam