Alaposan beerősített az Extraligába feljutó Kistext SE

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Újoncként kezdte tavaly az NB I-et a Kistext SE, s nemcsak hogy sikerült kiharcolnia a bentmaradást, hanem egyből sikerült kiharcolniuk a feljutást az Extraligába is, miután a hatodik helyen zárták a bajnokságot. A klub azonban az élvonalban is komoly terveket dédelget, ezt támasztják alá az elmúlt napokban bejelentett új igazolások is.

 

Már három légiós is elkötelezte magát a klubnak: a török Erzin Yeşilkent Spor Kulübü csapatától érkezik a nyitásfogadó, 4-es ütő pozícióra a 190 cm magas Igor Sousa. A brazil játékos hazájában Superliga bajnok volt, emellett görög bajnok és kupagyőztes, valamint Emir kupagyőztes is. Honfitársa, a brazil bajnoki ezüstérmes, brazil szuperliga ezüstérmes és korábban Szerbiában is játszó Alexsandro Garcia Vicente lesz a csapat feladója.

Emellett egy orosz center is érkezik Ilja Makarov személyében. A játékos a bajnoki és Magyar Kupa-ezüstérmes Kaposvártól igazolt a fővárosba és három évre szerződött a csapathoz. Vele együtt érkezett a Finótól a 11-szeres válogatott, 23 éves átló, Kalmár Ákos (képünkön).

Ketten érkeznek a bajnoktól és kupagyőztes Pénzügyőrtől is: egyikük az ugyancsak 23 éves, 6-szoros válogatott liberó, Bán Viktor, aki 2019-ben strandröplabdában is bajnok volt. Másikuk a 22 éves, korosztályos válogatott és Eb-résztvevő Szabó Márton, aki center posztra érkezik.

Persze nem csak érkezők, hanem maradók is lesznek az újoncnál: két center, Kocsondi Dávid és Bokor Gábor is hosszabbított, de maradni fog a feladó Török Szabolcs, a szélső ütő Gönczi Imre és a liberó Lassu Ádám is.

A csapatot a következő idényben is Weczera Csaba irányítja, akinek segítője az az Erki Milán lesz, aki a legutóbbi idényben még átlóként erősítette a csapatot.