Mindkét párosunk továbbjutott az U22-es Eb-n

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Az ausztriai Badenben folytatódott az U22-es strandröplabda Európa-bajnokság, ahol színeinket Hajós Artúr és Stréli Bence, illetve Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi képviseli.

 

Tegnapi győzelmük után ma a fiúk játszottak két mérkőzést és előbb szlovák riválisaik ellen nyertek 21:18-ra és 21:12-re, majd a csoportdöntőn a csehek ellen léptek homokra, s nyerték az első szettet 21:15-re. A másodikat viszont 21:16-ra elvesztették, a döntő játszmában pedig 15:10-re bizonyult jobbnak az ellenfél.

Ez azt jelenti, hogy párosunk a csoport második helyén jutott tovább a legjobb 24 közé és szombaton délelőtt egy csoportharmadik, a 26. kiemelt osztrák Stockhammer/Kitzinger duó ellen mérkőznek a 16 közé jutásért. Ha ezt sikerrel veszik, akkor délután a nyolcaddöntőben már egy csoportgyőztessel, az 5. kiemelt lett Rinkevics/Bedritis lett páros vár rájuk, és a nyertesek még ugyanezen a napon mérkőznek a négybe jutásért is.

A lányok pénteken a későbbi csoportgyőztes spanyolokkal találkoztak és 21:12, 21:9-es vereséget szenvedtek, így ők a csoport harmadik helyén jutottak tovább. Az ő ellenfelük a 16 közé kerülésért szombaton délelőtt 9:50-kor a 7. kiemelt litván Raupelyte/Rudkovskaja kettős lesz, győzelmük esetén pedig a 9. kiemelt cseh Svobodová/Zolnerciková párossal játszanak a nyolcaddöntőben 13:10-től. Ha ezt az akadályt is sikerrel veszik, akkor 17 órakor meccselnek majd a négy közé jutásért.