Csütörtökön rajtol az U22-es strandröplabda Eb Badenben

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Csütörtökön kezdetét veszi az ausztriai Badenben az U22-es strandröplabda Európa-bajnokság. Színeinket a férfiaknál a felnőtt országos bajnoki címvédő, ifjúsági olimpiai negyedik Hajós Artúr és Stréli Bence (SRSE), a nőknél pedig a felnőtt ob-bronzérmes és tavalyi U20-as Eb-ötödik Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi (SRSE) képviselik.

 

A fiúknál a Hajós/Stréli duó – akik egy hete Izmirben a Kontinentális Kupában szerepeltek és egy meccset nyertek, de végül így is a 8. helyen zártak az Oláh/Soós kettőssel – a 9. helyen lettek kiemelve és a H-csoportba kaptak besorolást. Első meccsüket a 24. kiemelt szerbek ellen játsszák csütörtökön délután 17:20-tól, majd másnap a 25. szlovákokkal és a 8. csehekkel találkoznak.

A Vasvári testvérek a 13. helyen lettek kiemelve, s ezzel a D-csoportba kerültek. Ők csütörtök reggel 9 órakor a 20. kiemelt finnek ellen kezdik meg a szereplést, majd 12:20-tól a németek 29. kiemelt második csapatával mérkőznek. A pénteki csoportzáráskor a 4. kiemelt spanyolok következnek.

Amennyiben nekik, vagy a fiúknak sikerül megnyerniük csoportjukat, úgy egyből a legjobb 16 közé kerülnek, a csoport második és harmadik helyén viszont vár rájuk ezért még egy plusz találkozó szombat délelőtt. A csoportküzdelmek után a negyedik helyezettek búcsúznak.