A férfiválogatott újonca Portugáliában is nyerni akar

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A múlt héten megkezdte Eb-selejtező szereplését a magyar férfi röplabda válogatott. A csapatban bemutatkozhatott első tétmérkőzésén a kaposvári saját nevelésű Kiss Máté is.

 

Máté 7 éves kora óta röplabdázik, jelenleg is a FINO Kaposvár együttesében szerepel. A 21 éves liberó idén még a hazai junior bajnokságban is játszhatott.

– Túl vagyunk az első selejtező tornán, ahol egy győzelemmel és két vereséggel zártunk. Hogyan értékeled a csapat teljesítményét?
– Szerintem nagyon jó úton haladunk ahhoz, hogy a jövőben fellendítsük a férfi válogatott szintjét. Ehhez apró lépésekkel tudunk eljutni, és hozzátartoznak az ilyen tornák, amelyeken nem mindig sikerülnek a győzelmek. Úgy gondolom a kötelezőt hoztuk Norvégia ellen, jelenleg ők vannak a mi szintünkön. Voltak pozitív momentumok a csoport két favoritja ellen is, tudtunk velük fej fej mellett haladni elég sokáig, és csak apróságok döntöttek, erre pedig lehet építeni. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal, mindenki jó teljesítményt nyújtott, de dolgozunk rajta, hogy még jobbak legyünk.

– A hétvégén debütáltál, milyen érzés volt pályára lépni?
– Nagyon jó már alapból a válogatott tagjának lenni. Nagy megtiszteltetés volt, mikor Koch Róbert szövetségi kapitány megkeresett, és bizalmat szavazott nekem, amit próbálok a lehető legjobb tudásom szerint meghálálni. Vasárnap volt is lehetőség megmutatni éles helyzetben, hogy mire vagyok képes. Úgy gondolom, megfeleltem az elvárásoknak, persze voltak itt-ott hibák, de azon vagyok, hogy fejlődjek. Nagyon jól éreztem magam a pályán, nagyon jó volt a hangulat, próbáltam biztatni a többieket, emellett végezni a saját feladatomat. Remélem a jövőben még több ilyen lehetőség lesz, és próbálom kihozni magamból a száz százalékot.

– Mik a célok az Eb-selejtező következő fordulójában, Portugáliában?
– Azt várom, amit most láthattak a nézők: jó játékot, megszorongatni a fehéroroszokat, illetve a portugálokat, és a norvégok ellen mindenképp szeretnénk újra győzelmet aratni.

Árpás Géza