Ütős bajnokságban folytatja pályafutását Szakmáry Gréta

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Remekül szerepelt női válogatottunk a múlt hétvégi franciaországi Eb-selejtező tornán, hiszen a mieink három mérkőzésből hármat megnyerve vezetik a csoportot, és pénteken, Budapesten egy Izrael elleni újabb győzelemmel már biztosítják helyüket az augusztusi Európa-bajnokságra.

 

A válogatott csapatkapitánya, Szakmáry Gréta is nagyon optimistán értékelte a hétvégét és a vasárnapi dánok elleni mérkőzést.
– Ugyanolyan motivációval léptünk pályára, mint az első két napon. Az elején kicsit fáradtabban kezdtünk, volt némi koncentrációhiány, de aztán nagyon szépen visszajöttünk. Annak pedig külön örülök, hogy mindenki játéklehetőséget kapott és ilyen szépen tudtuk zárni a hétvégét.

Vele kapcsolatban már korábban eldőlt, hogy négy év után elhagyja a német Schwerin csapatát, amellyel egy bajnoki címet, két Német Kupa-aranyat és négy német szuperkupát nyert, továbbá két alkalommal elődöntőbe jutott a CEV-kupában, az utolsó évben pedig csapatkapitány is volt. Most új klubjára is fény derült, amely a török bajnokságban szereplő Aydin Büyüksehir Belediyespor lesz.
– Nehéz volt négy év után otthagynom Schwerint, hiszen már a második otthonomnak éreztem. Sokat tanultam és sokat fejlődtem, de mégis úgy éreztem, hogy eljött az ideje a váltásnak. Nem volt egyszerű döntés, nagyon jó ajánlatokat kaptam, alaposan át kellett gondolni, de úgy érzem, hogy ez volt a legjobb döntés.

A 29 éves ütőjátékos új klubja a török bajnokság előző szezonjában a hatodik helyen végzett, 2019-ben pedig a Challenge Kupában szerzett ezüstérmet.
– Európát tekintve a török bajnokság az egyik legerősebb, ott játszani nagyon nagy dolog. Még nem ismerem a keretet, de ők is most jelentik be egymás után az új játékosokat. A célkitűzés az, hogy a negyedik-ötödik helyet elérjük és a Challenge Kupában is a legjobbak közé kerüljünk.

A nyíregyházi születésű, 110-szeres válogatott játékos szülővárosa csapata mellett Gödöllőn, majd Békéscsabán röplabdázott, s innen igazolt Németországba.