„Nekünk kell a csapatot húzni!” – interjú Pallag Ágnessel

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Pallag Ágnesre húzóemberként számítanak az Eb-selejtezőre készülő női röplabda-válogatottnál, aki röviden beszélt a csapat felkészüléséről és saját szerepéről is.

 

Tagja voltál már a 2015-ös Eb-csapatnak is, mennyire lehet azt és mostani csapatot összehasonlítani? Szép győzelmet értetek el a szlovének elleni felkészülési meccsen, ám az Eb-selejtezőkön komoly meccsek jönnek…

Nehéz összehasonlítani a 2015-ös csapattal, akkoriban mi voltunk fiatalok, mint a Szakmáry Gréti vagy a Tálas Zsuzsi, úgyhogy mi próbáljuk ezt a Horváth Dodó, Liliom Rita, Dobi Edi-féle “tutujgatást” átadni a többieknek. Tény, hogy nehéz meccseink lesznek Franciaországban. Reménykedem abban, hogy a fiatalos lendület és hozzáállás tud majd nekünk segíteni. A lányok nagyon jól dolgoznak szerintem, próbálják követni Jakub (a szövetségi kapitány – a szerk.) taktikáját és az elképzelését, úgyhogy reménykedem, hogy a hétre össze fog állni.

Mennyire szeretitek ezt a pátyolgatást, mennyire kell még a szakmával összeötvözni, hogy a taktikának is megfeleljetek?

Nyilván azért is nehéz, mert mindenki más csapatból érkezik, másféle rendszerben dolgozott. A “tutujgatást” nem a rossz értelemben értem: nekünk kell a csapatot húzni, nekünk kell a lányokat bíztatni, ez egy extra energia, amit nekünk ki kell adni. Nem hiszem, hogy ezzel gond lesz, vagy hogy a lányoknak nagyon szükségük van rá. Az elején egy kicsit bele kell szokniuk és aztán jó lesz.

Hogyan lehet elérni, hogy ne legyen kiismerhető ez a magyar válogatott? Az ütésekre gondolok elsősorban, Szakmáry Grétára, rád, Török Katára…

Nyilván a Zsuzsinak és a Bagyinka Fanninak lesz nagy szerepe ebben, meg annak, hogy a Kuba hogyan akarja a játékot kitalálni. Minden csapat ellen másféle taktikával kell felállni, másféle hívásokat kell játszani, úgyhogy majd az ő személyük meghatározó lesz a következő meccseken.