Maratoni hosszúságú felkészülési meccs Svájc ellen

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Szoros meccsen szenvedett 3:2-es vereséget Svájctól az Eb-selejtezőkre készülő magyar válogatott.

Már az első szettben látszott, hogy ez most szorosabb küzdelem lesz, mint a szombati mérkőzés volt. Egyik csapat sem tudott 2-3 pontnál nagyobb előnyre szert tenni. A szett hajrájára svájci vezetéssel fordultak a csapatok, ám Baróti Árpád ponterős játékával a magyar csapaté lett az első szett (26:24).

A második szettben a svájciak pontosabban játszottak, kevesebbet hibáztak, és ez tükröződött az eredményen is, 3-4 pontos vezetésüket a szett végére sikerült lecsökkenteni, ám a végén a svájciaké lett a szett 26:24-el.

Kitartott a svájciak lendülete a harmadik szettre is, de nagy előnyt ekkor sem tudtak kiépíteni. Sok volt a hiba a játékukban, a magyar csapat Pádár Krisztián és Baróti Árpád agilis játékának és Gacs Dániel pontos centermunkájának köszönhetően közel tudott maradni ellenfeléhez. Hiába a felzárkózás, a végén a svájciak örülhettek (23:25).

A negyedik felvonásban elkezdte jobban rotálni a csapatát Koch Róbert szövetségi kapitány, behozta Horváth Krisófot, aki nagyszerű játékkal rukkolt ki. Mellette Pádár is termelte a pontokat, a játszma is az ő ász nyitásával dőlt el.

A döntő szettben megmutatkozott, hogy mennyire szoros is volt ez a csata. Felváltva estek a pontok, hol a magyar, hol a svájci csapat vezetett. A szett végére azonban elfáradt a magyar csapat, a hibákat pedig kihasználták a vendégek, így 25:20-al övék lett a döntő szett és ezzel a mérkőzés is.

A formálódó magyar együttes helyenként ötletes, pontos és szemre is tetszetős játékot mutatott, amiből a folytatásra nézve erőt lehet meríteni. A magyar válogatott május 7-én pénteken 19 órakor Norvégia ellen kezdi Eb-selejtezős szereplését Budapesten, majd szombaton Fehéroroszországot, vasárnap pedig a portugál nemzeti csapatot fogadja.

Magyarország – Svájc 2:3 (24, -24, -23, 21,–20)
Férfi válogatott felkészülési mérkőzés, Szilágyi utca.

MAGYARORSZÁG: Keen 3, Gergye 4, Gacs 13, Baróti 13, Pádár 21, Tomanóczy 2. Csere: Bozóki, Kiss M. (liberók), Szabó A. 4, Nagy J. 1., Magyar 2, Blazsovics 3, Horváth K. 10. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.

Edzői értékelés:
Koch Róbert:
– A tegnapi meccshez képest elég sokat léptünk előre, most sokkal jobban sikerült betartanunk a taktikai elemeket. Nyitásban is taktikát váltottunk, mert a tegnapi 30 fölötti rontás az nagyon sok volt. A sáncmunkánk is nagyon sokat javult. Ami nem működött, az a könnyű, lecsorgó labdák megjátszása, itt még mindig kommunikációs problémáink vannak. Az is baj, hogy sajnos néhányan nem bírják erővel a mérkőzéseket, márpedig a selejtezőkön ennél sokkal komolyabb igénybevételnek leszünk kitéve és a svájciaknál sokkal komolyabb ellenfeleink lesznek. Továbbra is úgy gondolom, hogy az idő rövidsége miatt az Európa Ligára tud majd csúcsformába kerülni a csapat, de természetesen a hátralévő napokban mindent megteszünk majd az Eb-selejtezőkön való sikeres szereplésért.