Svájc ellen debütált férfiválogatottunk

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A jövő hétvégén rajtoló Európa-bajnoki selejtezőkre készülő férfiválogatottunk is lejátszotta első felkészülési mérkőzését. A mieink Svájccal mérték össze erejüket és 3:1-es vereséget szenvedtek. Koch Róbert szövetségi kapitány egyértelműen kísérletezésre használta a találkozót, hiszen minden játszmában más felállásban küldte pályára a csapatát. A két válogatott vasárnap is megmérkőzik egymással.

 

Magyarország – Svájc 1:3 (–20, 19, –21, –19)
Férfi válogatott felkészülési mérkőzés, Szilágyi utca.
MAGYARORSZÁG: Keen, Horváth K. 7, Szabó A. 4, Baróti 13, Pádár 20, Gacs 6. Csere: Bozóki, Kiss M. (liberók), Gergye 4, Blázsovics 4, Magyar 2, Nagy J. 1, Tomanóczy 1, Pesti 1. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
Edzői értékelés:
Koch Róbert:
– Arra használtuk ezt a mérkőzést, amire való, mert még nem láttam éles helyzetben játszani a fiúkat. Muszáj volt mindenféle felállást kipróbálnom. Minden szettben rotáltam is a csapatot, amikor erős sor volt a pályán, akkor jól is ment a játék. Ami negatívum volt, hogy a nyitásokba sok hiba csúszott, persze ennek is megvan az oka. A kommunikációval is voltak problémák, a gyors játékhoz pedig hozzá kell szoknia az itthoniaknak. Mindettől függetlenül kezdetnek nem volt rossz, nagyon hasznos mérkőzés volt, még sok ilyen kellene.