A Hunvolley TV-n női válogatottunk pénteki, szlovénok elleni meccse

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Már javában zajlik válogatottjaink felkészülése a májusi Európa-bajnoki selejtezőkre. Női csapatunk ezen a héten Kaposváron edzőtáborozik, ahol csütörtökön és pénteken Szlovénia ellen játszanak majd felkészülési mérkőzést, s utóbbit a Hunvolley TV-n is meg lehet majd tekinteni. Hétfőn este válogatottunk két kulcsjátékosa, Király-Tálas Zsuzsanna és Szakmáry Gréta adott élő adásban interjút az M4 Sport televíziónak.

 

– Legutóbb két évvel ezelőtt, a budapesti Európa-bajnokságon volt együtt a csapat – mondta el Király Tálas-Zsuzsanna –, úgyhogy már nagyon vártuk a mostani edzőtábort, hogy újra együtt legyünk. Komoly hiányérzet volt bennünk a majdnem kétéves szünet miatt, ami lassan azért kezd befejeződni.

Szakmáry Grétával kapcsolatban két hír is aktuális, mégpedig az, hogy négy év után távozik a német Schwerintől, amelynek az utóbbi esztendőben már csapatkapitánya is volt, másrészt viszont Jakub Gluszak szövetségi kapitány őt jelölte ki a válogatott csapatkapitányának.

– Négy év alatt nagyon megszoktam és nagyon megszerettem Schwerint, de eljött a váltás ideje és már haza is hoztam már minden dolgomat magammal, egyvalamit azonban otthagytam: egy kis darabot a szívemből. Az, hogy a Schwerin után a válogatottnak is én lehetek a csapatkapitánya, az óriási megtiszteltetés a számomra. Az mindenképpen hasznos, hogy szeretek beszélni a pályán és buzdítani a többieket – nyilatkozta a szélső ütő.

Korábban a már visszavonult Bokorné Liliom Rita, illetve éppen Király-Tálas Zsuzsanna volt válogatottunknál a csapatkapitány, azonban Jakub Gluszak azt szeretné, hogy utóbbi most a saját posztjára fordítson nagyobb figyelmet, ne a csapatkapitányi teendőkre.

– Jól haladunk a munkával, a játék természetesen hasonló, mint a Vasasnál, csak magasabb szinten. Egyelőre még nem az ellenfelekre, hanem a saját játékunkra koncentrálunk, de a szakvezetés úgy véli, hogy az izraeliek elleni találkozó lehet a kulcsmérkőzés, ezért őket már elkezdtük elemezni, mert közel vannak már a selejtezők. A héten itt Kaposváron kétszer is összemérjük erőnket a szlovén csapattal, mert szükség van azt is tesztelni azt, hogy téthelyzetben hogyan reagálnak a játékosok és az edzők bizonyos szituációkra.

Mindketten tagjai voltak már annak a csapatnak is, amely majdnem három évtized után, 2015-ben először szerepelhetett Európa-bajnokságon. Amennyiben sikeresen megvívják a selejtezőket, akkor ez sorozatban már a negyedik Eb-jük lesz.

– Ebből is látszik, hogy milyen régóta öregbítjük már a válogatott hírnevét, pedig mintha tegnap lett volna – mondta el ezzel kapcsolatban az amúgy mindössze 28 éves Szakmáry. – De ezen is látszik, hogy telik az idő. Akkor még mi voltunk a fiatalok Zsuzsival, most pedig már a rutinosabbak közé tartozunk. De vártam is ezt, ugyan a felelősség is nagyobb rajtunk, de nincs ezzel semmi probléma.

A csapat csütörtökön és pénteken tehát Szlovéniával méri össze erejét, az első napon 18 órakor, a másodikon 15:30-kor kezdődik. Utóbbi találkozót a Hunvolley TV élőben közvetíti.

A NŐI VÁLOGATOTT EB-SELEJTEZŐ PROGRAMJA:
Belfort (Franciaország)
05.07 17:00 Izrael–Magyarország
05.08 17:00 Dánia–Magyarország
05.09 15:00 Franciaország–Magyarország
Budapest, Ludovika Aréna
05.14 19:00 Magyarország–Dánia
05.15 19:00 Magyarország–Izrael
05.16 19:00 Magyarország–Franciaország

Szerdán férfiválogatottunk szövetségi kapitányával, Koch Róberttel olvashatnak majd interjút honlapunkon.