A TFSE elleni sikerrel a Gödöllői RC jutott fel az Extraligába

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A Gödöllő szerezte meg az Extraligában való indulás jogát a 2021–2022-es idényben, miután a rájátszás nyolcadik mérkőzésén 3:1-re legyőzte a TFSE-t és visszavette az első helyet. Mivel a fővárosiaknak már nincs több meccsük, így az utolsó találkozótól függetlenül a Pest megyei csapat harcolta ki a feljutást.

 

Mintha a sors akarta volna így: a női NB I-es Liga kilenc találkozóból álló rájátszásában gyakorlatilag mégis egy mérkőzésen dőlt el az Extraligába jutás sorsa, hiszen két tornát, azaz hat meccset követően is hajszálra ugyanúgy állt a Gödöllő és a TFSE, s ebbe még az sem kavart bele nagyon, hogy az alapszakaszgyőztes, de az első két torna után pont nélkül álló MÁV Előre pénteken 3:2-re nyert a fővárosi csapat ellen. A képlet egyszerű volt: ha a gödöllőiek nyernek, akkor ők az elsők, ha a TF 3:0-ra, vagy 3:1-re, akkor ők (mindössze 3:2-es sikerük esetén lehetett volna még izgulni a vasárnapi MÁV Előre–Gödöllő meccsen).

A meccset a fővárosiak kezdték jobban, de a második játszmára rendezte a sorait a Gödöllő – amely a két csapat eddigi négy mérkőzéséből hármat is nyert (mind a négy 3:2-es eredménnyel zárult) – és egyenlített, a harmadik szettet pedig magabiztosan hozta. A negyedikben sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, elsősorban a TF vezetésével, de a hajrára elfáradtak (itt üthetett vissza az előző napi ötszettes meccs) és ezt kíméletlenül kihasználták a gödöllőiek, akik 3:1-es sikerükkel 2000 után ismét kiharcolták az Extraliga indulás jogát, amelytől 2018-ban búcsúztak a létszámcsökkentés következtében. Sikerük értékét növelik, hogy két légiósuk mellett elsősorban saját nevelésű, illetve fiatal, tehetséges hazai játékosokra építették a csapatukat, amely most kiharcolta a feljutást.

 

Női NB I döntő, 3. torna. 2. mérkőzés:
Gödöllői RC – TFSE 3:1 (–19, 20, 12, 21)
Gárdony. V: Ujházi, Szél.
GÖDÖLLŐ: Kovács E. 6, Tóth-Bagi 2, Kökény P. 20, Ince 13, Misonova 14, Ratkai 14. Cserék: Maurer, Faragó (liberók), Hajós, Sorompó, Bajnóczi. Vezetőedző: Szalay Attila.
TFSE: Kriegel 7, Radomszki 11, Czakó 3, Halla G. 20, Villányi 3, Budaházy 7. Csere: Boller (liberó), Benedek, Kökény N. 1, Poór. Vezetőedző: Csépke Gábor.
Edzői értékelés
Szalay Attila: – Köszönöm a lányoknak, az egész stábnak és a szurkolóknak ezt a sikert! Ennél nagyobb ajándékot nem is kaphattunk volna feleségemmel a házassági évfordulónkon a megismerkedésünk helyszínén. Gratulálok a TFSE csapatának is! Egész évben kiélezett, drámai küzdelmeket játszottunk egymással.
Csépke Gábor:
– Gratulálok a Gödöllőnek! GRATULÁLOK A CSAPATOMNAK! Hihetetlen szezon van mögöttünk. Kisebb hullámvölgyekkel, de szépen játszottunk ma.

 

Férfi Extraliga kvalifikáció:
MÁV Előre Bericap – DEAC 0:3 (–14, –19, –21)
Tata. V: Farkas, Varjasi.
MÁV: Náhol, Neukum 8, Stefanovics 4, Kulcsár 4, Szőke 4, Kholman 6. Csere: Szentesi, Takács (liberók), Tóth K. 2, Arató 1. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
DEAC: Tóth A. 3, Bagics 5, Magyar 4, Fazekas 11, Hubicska 17, Kiss 6. Csere: Mészáros (liberó), Ádám 5, F. Nagy, Imre 4. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Gelencsér Balázs:
– Ezen a mérkőzésen a két legponterősebb játékosunkat nélkülöznünk kellett sérülés, illetve betegség miatt. Megint kijött, ami a rájátszásban a legnagyobb gyengénk volt, a nyitásfogadás. Alapvetően befolyásolta a játék menetét, hogy ebben nagyon rosszul teljesítettünk. Gratulálok a Debrecen csapatának a győzelemhez!
Fodor Antal: – Előzetes várakozásainknak megfelelően a MÁV Előre ellen győzelemmel sikerült zárnunk a bajnoki szezont. A cserejátékosok is szerepet kaptak, jól teljesítettek, aminek nagyon örülök.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
16:30 Szolnoki RK – MEAFC-Miskolc (férfi NB I alsóház)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Kistext (férfi Extraliga kvalifikáció)
18:00 MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga, a 3. helyért, 5. mérkőzés); Tv: Hunvolley.tv
18:00 1. MCM Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda (női Extraliga, a 3. helyért, 5. mérkőzés); Tv: Kapos.hu
18:30 MÁV Előre Bericap – Gödöllői RC (női NB I döntő)
19:00 Kecskeméti RC – Dág KSE (férfi Extraliga kvalifikáció)