Extraliga-hírmorzsák 10.

Archív, Egyéb 2022 előttről

FATUM Nyíregyháza – Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE, és LV Sport Pénzügyőr- FINO Kaposvár döntőket rendeznek az Extraligában. Heti összefoglalónk.

Férfi Extraliga:

Három mérkőzés után véget ért LV Sport Pénzügyőr és a Vegyész RC Kazincbarcika elődöntős párharca. A fővárosi csapat továbbra is magabiztos játékkal menetel. A szoros első meccset követően a PSE semmilyen kétséget sem hagyott afelől, hogy jelenleg ők a jobb csapat, és egy idegenbeli, majd egy hazai 3:0-val lezárták a párharcot. 

Szorosabban alakult a másik elődöntő: FINO Kaposvár hazai pályán szerzett előnyt a MAFC-BME ellen, amelyet a műegyetemiek a következő mérkőzésen ki is egyenlítettek. Innentől azonban már a kaposváriak szája íze szerint alakult a párharc: Kaposváron 3:0-ra tudott győzni a FINO, Vitalij Melnikov vezetésével. Az orosz légiós a párharc ötödik felvonásán is remekelt, így ennek is köszönhetően a Kaposvár 3:1-re nyerte a találkozót. Áprilisban a bajnoki döntőben megismétlődik a Magyar Kupa döntője, a Kaposvár visszavághat a Pénzügyőr együttesének.

Az Extraliga kvalifikáló körében négy fordulón vannak túl a csapatok, és nagyon szorosan alakul az állás. Egyedül a Kecskeméti RC száz százalékos, egyedül a DEAC együttese tudott pontot rabolni Kecskemétről (2:3). A kecskemétiek kubai légiósa, Argilagos már 100 pontot termelt a négy mérkőzésen! Jól muzsikál a KISTEXT is, három győzelmet könyvelhettek el sorozatban, ám a Kecskemét megálljt parancsolt nekik. A harmadik helyért komoly verseny alakult ki a DKSE és a DEAC között: a debreceniek az alapszakaszhoz hasonlóan most is meglepték a DKSE-t Dunaújvárosban és nagy csatában győztek 3:2-re. Az NB1-ből érkező csapatok mérkőzésén a MÁV-Előre Bericap szintén egy 3:2-es mérkőzésen győzte le a Dág KSE csapatát. Március 31-én újabb három mérkőzéssel folytatódik a küzdelem az Extraligáért.

Női Extraliga:

Szetteket tudott ugyan nyerni a FATUM-Nyíregyháza ellen az Extraliga elődöntőjében a Vasas-Óbuda csapata, ám győznie így sem sikerült, így Németh Szabolcs csapata 3:0 arányban abszolválta a párharcot. 

A másik elődöntőben pedig Kaposváron harcolta ki a döntőbe jutást a betegség és sérülések tizedelte Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE a nagyot harcoló 1.MCM-Diamant Kaposvár ellen. A két csapat korábban nemes gesztust is tett: szombati mérkőzésük bevételét (támogatói jegy vásárlásával) a Remény-Lak Állatvédő Egyesület javára ajánlották fel. 

Az Extraliga 5-8. helyért vívott rájátszásban mindkét párharc véget ért: az UTE a DVTK-t győzte le 3:0-ra, míg a Szent Benedek Röplabda Akadémia az MTK ellen diadalmaskodott hasonló arányban. Így az ötödik helyért az SZBRA és az UTE csap össze egymással.