Interjú az MVP-vel: Nikola Radosova tavaly a Drezdával, idén a Nyíregyházával nyert kupát!

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A Magyar Kupa 2021-es négyes döntőjében megállíthatatlan volt az aranyérmes Fatum-Nyíregyháza szlovák válogatott ütőjátékosa, Nikola Radosova, aki az Újpest elleni elődöntőben, majd a Swietelesky-Békéscsabai Röplabda SE elleni fináléban is csapata legjobbja volt.  

 

A szlovák klasszis a két mérkőzésen 44 pontot szerzett, nem csoda, hogy a döntő legértékesebb játékosának (MVP-jének) is őt választották meg. Radosova komoly nemzetközi tapasztalattal bír, hisz nyert már osztrák is román bajnokságot is, tavaly pedig a Drezdával Német Kupa-győztes lett. A 2018-ban az év legjobb szlovák röplabdázójának megválasztott játékos most honlapunknak adott exkluzív interjút, amiben már a Vasas Óbuda elleni elődöntőre is kitér. 

– Ez az első szezonja Magyarországon a Fatum-Nyíregyháza csapatánál, ahol kiválóan teljesít, elhódították el a kupát és Önt választották a döntő legértékesebb játékosának. Hogy élte meg a kupadöntőt?
– Nagyon-nagyon boldog vagyok és kimondhatatlanul büszke az egész csapatra! Nehéz hétvége volt, de mentálisan nagyon erősek voltunk a döntőben, már az elejétől kezdve nagyon összpontosítottunk a játékunkra és ez a fókusz a mérkőzés végéig kitartott. Leírhatatlan az az öröm, amit az utolsó labdamenet után éreztünk…

– Hogy érzi magát Magyarországon, s persze Nyíregyházán?
– Nagyon jól érzem itt magam. Sajnos a koronavírusjárvány miatt nem tudtam úgy felfedezni az országot, ahogy azt szerettem volna, de itt Nyíregyházán nagyon jók a körülmények, és komoly segítség, hogy annyi jó ember vesz körül itt a csapatnál.

– Ha már a csapatot említi: kívülről nézve egy nagyon összetartó, egymásért küzdeni tudó társaságnak tűnik.
– Valóban, ez az egyik fő erősségünk. Nagyon jó a csapatszellem, folyamatosan támogatjuk egymást a csapattársaimmal, és a pályán kívül is nagyon jó barátok vagyunk. Az edzőink pozitív hozzáállása pedig szintén nagyon fontos, hogy létrejöjjön ez a csapategység.

– Nagyszerű karriert tudhat maga mögött, számtalan bajnoki címmel és kupagyőzelemmel. Mégis melyik áll a szívéhez a legközelebb? Mit tart a karrierje legemlékezetesebb pillanatának?
– Az mindig nagyszerű érzés, ha a kemény munka kifizetődik. Mindegyik szezonnak és mindegyik csapatnak megvannak a maga saját, felemelő pillanatai. A legemlékezetesebb mégsem valamelyik bajnoki cím, vagy kupagyőzelem, hanem a 2019-es Európa-bajnokság, amelyet hazai pályán játszhattunk, szurkolóinkkal teli lelátók előtt, akik nagyszerű hangulatot teremtettek és így nagyon jó meccseket tudtunk játszani! Jó volt látni, hogy ennyi ember fedezte fel akkor a röplabdázás örömét, és ezzel rengeteg energiát adtak nekünk. No persze a Magyar Kupa megnyerése is a legszebb pillanatok közé kerül! 

– Kiváló szezont teljesít a csapatával a Fatum-Nyíregyházával, bár a neheze most következik. Először a Vasas Óbuda csapatát kell legyőzniük a döntőbe kerülésért. Mit vár ettől a párharctól?
– Az elődöntő nagyon nehéz lesz, izgalmas mérkőzésekre számítok. A Vasas nagyon jó csapat, és volt idejük felkészülni ránk. Nekünk továbbra is összpontosítanunk kell és 100%-ot kell magunkból kihozni, játszani kell a saját játékunkat. A kupadöntő sikere nagy mentális lökés, ami a nehéz helyzetekben átsegíthet minket.

– Mit gondol, megnyerhetik a bajnokságot?
– Innentől kezdve minden megtörténhet, de a célunk a bajnoki cím! Hosszú és nehéz az út odáig, de ha tudjuk a saját játékunkat játszani, akkor meg tudjuk csinálni.

Fotó: MRSZ

Készítette: Janzsó Miklós