Szerződést hosszabbított Szasa Nedeljkovics Kaposváron

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Háromszezonnyi sikeres munka után újabb 3 évvel meghosszabbította szerződését az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapatának vezetőedzője, Szasa Nedeljkovics. A szabadkai szakember 2018 óta többször is történelmet írt az együttessel a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt, és a felek csütörtökön kinyilvánították, hogy készen állnak a következő hároméves ciklusra is

 

Szasa Nedeljkovics személyében 2018 nyarán az egyik legjobb, Magyarországon dolgozó vezetőedzőt sikerült Kaposvárra csábítani, aki az azt megelőző elmúlt hat évben háromszor volt az év röplabdaedzője hazánkban. A 49 esztendős szakember a somogyi megyeszékhelyen is letette a névjegyét. A 2018/2019-es évadban az 1. MCM-Diamant együttese imponáló fölénnyel jutott fel az Extraligába, és a szezon végén elért ötödik helyezésnek köszönhetően – története során először – kivívta a nemzetközi indulás jogát. A lányok 2019 őszén be is mutatkoztak a Challenge Kupában egy török együttes ellen. A 2019/2020-as évadban ismét nagyot alakított a társaság: a vírusjárvány berobbanásakor, a bajnokság kényszerű lezárásakor, három fordulóval az alapszakasz vége előtt, négypontos előnnyel vezette a tabellát, ami mindenképpen biztató pozíció lett volna a rájátszás előtt. A klubvezetés a kesergés helyett a jövőre összpontosított, aminek meg is lett az eredménye: a sikerre éhes, szerethető csapat a 2020/2021-es évadban többször is történelmet írt. Decemberben, hazai környezetben sikerült bejutni a Challenge Kupa legjobb négy együttese közé – ez a bravúr korábban még egyetlen magyar csapatnak sem sikerült. A Diamant-lányok márciusban előbb bekerültek a legjobb négy közé a bajnokságban, majd remek bronzéremmel zárták fennállásuk első Magyar Kupa négyes döntőjét.

A sikertörténet tovább folytatódhat, ugyanis Szasa Nedeljkovics újabb 3 évvel hosszabbította meg szerződését a kaposvári egyesülettel. A klub ügyvezető-elnöke, Orosz Ferenc kiemelte: a közös munka sikerét az eddig elért eredmények is bizonyítják, és a jövővel kapcsolatban is egyeztek az elképzelések a neves szakemberrel, aki az elmúlt években megszerette Kaposvárt, és immár családjával együtt él a városban.

„A fő célok nem változnak az előttünk álló években sem: szeretnénk stabilan az Extraliga legjobb négy együttese között szerepelni és harcolni a legfényesebb érmekért, és minden évben, az elért eredményünk függvényében, indulni szeretnénk valamelyik nemzetközi sorozatban. Ezután is lehetőséget kívánunk adni a közös munkára, a fejlődésre és a játékra a legtehetségesebb fiataloknak, és természetesen odafigyelünk a saját utánpótlásunkra is, hiszen a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben 300 lány üti a labdát. Köszönjük Szasa Nedeljkovics eddigi munkáját, és bízunk abban, hogy a nyári pihenő után újult lendülettel vághatunk neki a felkészülésnek” – fogalmazott Orosz Ferenc.