Heti program: fókuszban a férfi kupadöntő

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Igencsak mozgalmas hét elé nézünk röplabdaügyileg, hiszen vasárnap rendezik meg a férfi Magyar Kupa döntőjét, ami talán a legfontosabb esemény lesz a napokban, de addig még egy elődöntőre is sor kerül – ezen derül ki, hogy a Kecskemét vagy a Kaposvár jut-e a fináléba –, de a kaposvári női csapat Challenge Kupa elődöntőjének visszavágóját is most rendezik, és várhatóan befejeződik a női bajnokság negyeddöntője, csakúgy, mint az NB I alapszakasza.

Hétfő délután két női Extraliga negyeddöntő végére kerülhet pont: amihez az kell, hogy a Vasas és a Békéscsaba harmadszor is legyőzze az UTE-t és a balatonfüredieket, de persze ehhez azért a két utóbbi csapatnak is lesz néhány szava. A fővárosi rangadót a hunvolley tv is közvetíti. Hogy a héten lesz-e még mérkőzés ebben a párosításban, az a mai meccsek végeredményétől függ.

Kedden a női NB I-ben a Budaörs a Jászberényt fogadja, a szerda viszont a kaposváriak nagy napja lehet, hiszen férficsapatuk Kecskeméten játssza a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját, míg a lányok a Challenge Kupában a román Alba Blajt fogadják a döntőbe kerülésért. A férfimérkőzést a hunvolley tv, a nőit a DIGI Sport2 közvetíti.

A péntek és a szombat jelen állás szerint az NB I-es csapatoké lesz: előbb a férfiaknál a Miskolc és a Dág, másnap a MÁV Előre és a Szeged csap össze, míg a nőknél az Eötvös DSE a TFSE-t, a Gödöllő pedig a Budaörsöt fogadja. Az NB I alapszakasza a vasárnapi női MÁV Előre–TFSE rangadóval zárul.

Ezen a napon rendezik a kaposvári lányok és az MTK negyeddöntős párharcának harmadik mérkőzését is (kapos.hu), ám a legfontosabb mérkőzésekre a Ludovika Arénában kerül majd sor, ahol a férfi Magyar Kupa bronzmeccsét és döntőjét játsszák a Pénzügyőr, a Kaposvár, a Kazincbarcika és a Kecskemét részvételével, de hogy ki kivel, az majd csak szerdán derül ki. Ami biztos, hogy a finálét (amelynek egyik résztvevője a címvédő Pénzügyőr) az M4 Sport televízió adja élőben, míg a bronzcsatát (itt a Vegyész játszik biztosan) élőben az m4sport.hu honlapon lehet majd megtekinteni, míg felvételről a döntő után az M4 Sporton lesz látható.

 

HETI PROGRAM:
Március 1., hétfő
18:00 Vasas Óbuda – UTE (női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés); Tv: hunvolley.tv
19:00 Swietelsky-BRSE – Szent Benedek RA (női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés)

Március 2., kedd
15:30 Budaörsi DSE – Jászberény VT (női NB I)

Március 3., szerda
16:30 1. MCM-Diamant Kaposvár – CSM Volei Alba Blaj (női Challenge Kupa elődöntő, visszavágó); Tv: DIGI Sport2
19:00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár (férfi Magyar Kupa elődöntő, visszavágó); Tv: hunvolley.tv

Március 5., péntek
19:30 MEAFC-Miskolc – Dág KSE (férfi NB I)

Március 6., szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE Derecske – TFSE (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – Budaörsi DSE (női NB I)
19:00 MÁV Előre Bericap – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)

Március 7., vasárnap
16:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskemét/Fino Kaposvár (férfi Magyar Kupa bronzmérkőzés; Ludovika Aréna); Tv: m4sport.hu
16:00 1. MCM Diamant Kaposvár – MTK Budapest (női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés); Tv: kapos.hu
17:00 MÁV Előre Bericap – TFSE (női NB I)
19:00 LV Sport Pénzügyőr SE – Kecskemét/Fino Kaposvár (férfi Magyar Kupa döntő); Tv: M4 Sport