Papp Mátyás és Soós Izsák duplázott a Beach Sport téli Openen

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A hétvégén rendezték meg a hűvösvölgyi MESE strandröplabdaközpontban a Beach Sport téli Open IV. fordulóját. A felnőtt B-kategóriás ranglistapontszerző tornán a férfiaknál 16, a hölgyeknél pedig 15 páros állt a homokra.

 

Az erősebbik nem küzdelmeiben abszolút érvényesült a papírforma, hiszen a két legelőkelőbben kiemelt duó játszotta a döntőt, és végül a januári fordulót is megnyerő, első helyen kiemelt Papp Mátyás és a 2015-ös országos bajnok és tavalyi ezüstérmes Soós Izsák végül szettvesztés nélkül szerezte meg az aranyérmet. A két fiúnál mindössze annyi változás történt a legutóbbi sikerük óta, hogy klubot váltottak, és mostantól a Ball Sport Club színeiben szerepelnek, amely a hetekben került felvételre a Magyar Röplabda Szövetség tagjai közé, s mindjárt első versenyén tornagyőzelemmel debütált. Döntőbeli ellenfeleik éppen Papp korábbi klubtársai, a Penta KSE-t képviselő Kovács Boldizsár és Pető Levente voltak, míg a bronzérmet az SRSE kettőse, Frányó Csanád és Éliás Balázs szerezték meg, döntő szettben legyőzve a fent már említett BSC és a Vasas párosát, Szetey Barnabást és Oláh Gergelyt.

A hölgyeknél kissé foghíjas volt a mezőny, mert a strandspecialisták közül jónéhányan vagy nem versenyeznek még, vagy a hétvégi wagraini a hóröplabda Európa Touron vettek részt. Ez persze mit sem von le a Pour Zsuzsanna (Emericus) és Strenner Kinga (Strandsport SE) sikeréből, akik hatalmas csatákban verekedték el magukat a fináléig, ahol aztán az első helyen kiemelt Balogh Borbála, Farkas Dorottya (ÓSSC) duót győzték le. A bronzérem viszont a mezőny egyik legfiatalabb párosának, az éppen ma 15. születésnapját ünneplő, két éve U14-es ob-ezüstérmes Varga Kinga (Beach Sport) és a mindössze 13 éves, tavalyi U14-es ob-bronzérmes Breuer Mirtill (Penta KSE) nyakába került, akik a Gödöllői RC kettőse, Trencsényi Boglárka és Veszeli Fanni ellen nyertek a harmadik helyért.

Folytatás márciusban az V. fordulóval.