Az Újpesttel lett teljes a kupadöntő mezőnye a nőknél

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Egy Magyar Kupa- és egy Extraliga negyeddöntőt játszottak le vasárnap a nőknél. A kupában a tavalyi bronzérmes UTE a visszavágón is 3:0-ra nyert az MTK ellen, így negyedikként ők csatlakoztak a március 13-i elődöntő mezőnyéhez. Ellenfelük majd éppen az a Nyíregyháza lesz, amely a DVTK ellen nyert az Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

 

Női Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó:
UTE – MTK Budapest 3:0 (23, 17, 16)
Szilágyi utca. V: Szabó P., Bátkai-Katona.
UTE: Bagyinka 2, Racskovszka 14, Bezsandolszka 2, Petőváry 4, Kojdová 13, Carabali 12. Csere: Karabaseva, Balogh E. (liberók), Villám Cs. 2, Németh H. 3, Kis D. 2, Boros 2. Vezetőedző: Horváth András.
MTK: Vezsenyi 14, Godó 10, Kilyénfalvi 4, Durst 2, Szerencsés-Miklai 4, Papp 5. Csere: Szalai, Sátorhelyi (liberók), Lesi 3, Petri 1, Berkó L., Borsos 1, Dani. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Kicsit idegesen játszottunk az első játszmában, ettől függetlenül sikerült 3:0-s eredménnyel zárnunk a mérkőzést, ezzel pedig bejutottunk a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé. Ez alapvető céljaink között szerepelt, és nagyon örülök annak is, hogy a két győztes szett után a fiatal tehetségeinknek ismét tudtunk játéklehetőséget adni, amivel éltek is és végül ők tették az i-re a pontot. A szakmai stábunknak pedig köszönöm, hogy a Vasas meccs után, ilyen gyorsan felfrissítették a játékosokat.
Leiszt Máté: – Nagy lehetőséget szalasztottunk el. Az első szett volt a kulcsa ennek a mérkőzésnek. Egy álommal szegényebbek lettünk, de fel kell emelni a fejünket, és a további célokra kell koncentrálnunk, hiszen nagy csaták várnak még ránk a bajnokságban. Gratulálok az Újpestnek a továbbjutáshoz!
Továbbjutott az UTE kettős győzelemmel.

 

Női Extraliga negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK 3:0 (20, 13, 11)
Nyíregyháza. V: Jámbor, Varjasi.
FATUM: Pintér 9, Najdics, Radosová 10, Ortiz 5, Lacombe 9, Vaszileva 9. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga E. 8, Francesco 1, Lászlop 2, Fuchs 3, Klaric 6. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
DVTK: Kontura 3, Pene 2, Kiss E. 6, Egri 1, Kovács E. 6, Szajkó 4. Csere: Dömsödi (liberó), Horton 4, Beddingfield 4, Kundrák 3, Tóth R., Sitku, Mészáros Zs. Vezetőedző: Toma Sándor.

(Fotó: Tóth László)

Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Elsőként szeretnénk mielőbbi jobbulást kívánni a DVTK csapatában megsérült játékosnak, aki egy rossz mozdult után szenvedett súlyosnak tűnő sérülést az első szettben. A mai meccs kapcsán összességében azt tudom elmondani, hogy így kell elkezdeni egy rájátszást. Gratulálok csapatomnak hiszen végig betartották a taktikai utasításokat és fegyelmezetten játszottak. Talán az elején kicsit álmosan kezdtünk, de ahogy elkezdett működni a csapategység és megtaláltuk a meccs ritmusát rákényszerítve ellenfelünkre akaratunkat, nem volt kérdés a győzelem. Nagyon szimpatikus volt a diósgyőriek harcos játéka. Folytatás csütörtökön, ahol egy lépéssel még közelebb szeretnénk kerülni a középdöntőhöz.
Toma Sándor: – Amikor kezdtünk volna játékba lendülni, akkor sajnos megsérült a szlovén játékosunk és ez érezhetően megfogta a csapatot.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0 a Nyíregyháza javára.