Nagy csatában csikarta ki az első győzelmet a Vasas

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A Vasas és az UTE is megkezdte a negyeddöntős párharcot az Extraligában, s ahogyan arra számítani lehetett, hatalmas küzdelem alakult ki a két csapat között. Főleg a negyedik szettben, ahol 2:1-es újpesti vezetésnél több meccslabdája is volt a liláknak, a piros-kékek azonban végül 34:32-re nyerték a szettet és a döntő játszmában is ők voltak jobbak. A Magyar Kupa negyeddöntőjében a Nyíregyháza másodszor is legyőzte a Szent Benedeket, s így bejutott a négyes döntőbe. Ellenfelük majd az UTE és az MTK párharcának a győztese lesz az elődöntőben.

 

Női Extraliga negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Vasas Óbuda – UTE 3:2 (–20, 13, –17, 32, 11)
Folyondár utca. V: Mezőffy, Varjasi.
VASAS: Török K. 12, Strunjak 10, Caliskan 6, Takács D. 16, Giota 11, Gamma 38. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Kiss G., Fábián. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
UTE: Racskovszka 13, Bezsandolszka 11, Petőváry 8, Kojdová 27, Carabali 15, Bagyinka 2. Csere: Karabaseva (liberó), Boros, Németh H. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Jakub Gluszak:
– Azt vártuk, hogy a rájátszás első mérkőzése ilyen lesz, sok kritikus pillanattal mindkét oldalon. Összességében elégedett vagyok, és nemcsak azért, mert nyertünk, hanem mert jó színvonalon röplabdáztunk és száz százalékot adtunk ki magunkból. Ez ugyanakkor még csak az első meccs volt, készülünk tovább, mert tudjuk, hogy a következők egyre nehezebbek lesznek.
Horváth András: – Az első szettben nagyon fókuszáltan játszottunk, kicsit túl is pörögtünk, ezért esett vissza a teljesítményünk a másodikban. De nagyon pozitív, hogy ezt követően megint tudtunk újítani. Jó lett volna a negyedik játszmában lezárni a meccset, de nem vagyunk csalódottak, mert erre nincs is idő, hiszen nyakunkon az MTK elleni kupavisszavágó és aztán a Vasas elleni második mérkőzés.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0 a Vasas javára.

 

Női Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó:
Fatum Nyíregyháza – Szent Benedek RA 3:0 (14, 18, 14)
Nyíregyháza. V: Árpás, Szarka.
FATUM: Najdics 2, Radosová 22, Ortiz Ruiz 3, Lacombe 17, Vaszileva 7, Pintér 9. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók). Vezetőedző: Németh Szabolcs.
SZBRA: Herbin-Baker 4, Valdez 6, Zen 1, White 10, N. Szkorics 8, Araczki 2. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Dubravka, Dimitrics 1. Vezetőedző: Kormos Mihály.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Nagyon örülök a mai győzelemnek és annak, hogy kvalifikáltuk magunkat budapesti négyes döntőbe. Nincs megállás, hiszen végső célunk a kupa megnyerése, amelyre hamarosan elkezdjük a felkészülést. A mai mérkőzés kapcsán van egy kis hiányérzetem hiszen minden szettben voltak olyan hibák, amelyek a rájátszásban vagy éppen egy kupadöntős szituációban már nem férnek bele. Ennek ellenére dicséret illeti a játékosokat mert küzdöttek és hozták a kötelező győzelmet. Vasárnap újabb feladat vár ránk hiszen jön a rájátszás első mérkőzése a DVTK ellen.
Kormos Mihály: – A mérkőzés 50 százalékában jó teljesítményt nyújtottunk, a másik 50 százalékában kevésbé voltunk jók. Egészen jó periódusaink is voltak, amikor jól játszottunk. Folyamatosan készülünk az előttünk álló fontos feladatokra, napi kettőt edzünk, emiatt kissé fáradtak is voltak a lányok.
Továbbjutott a Fatum Nyíregyháza kettős győzelemmel.

 

HETI PROGRAM:
Február 19., péntek
19:00 Swietelsky-BRSE – Szent Benedek RA (női Extraliga negyeddöntő, 1. mérkőzés)
19:00 Fino Kaposvár – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: kapos.hu

Február 20., szombat
15:00 PTE-PEAC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
16:00 MÁV Előre Bericap – Dág KSE (férfi NB I)
17:00 Gödöllői RC – Jászberény VT (női NB I)

Február 21., vasárnap
14:00 Sümegi RE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
17:30 Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga); Tv: hunvolley.tv
18:00 Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK (női Extraliga negyeddöntő, 1. mérkőzés)
18:00 UTE – MTK Budapest (női Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó); Tv: hunvolley.tv