Megszerezte első győzelmét a DEAC!

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Óriási meglepetésre, 3:1-re legyőzte idegenben a DEAC együttese a legjobb négy közé igyekvő Dunaújvárost. A nap másik mérkőzésén a Pénzügyőr idegenben győzte le a MAFC-ot és őrzi tovább veretlenségét.

 

Férfi Extraliga:
Dunaújváros – DEAC SNK KFT 1:3 (17, –19, -28, -23)
Dunaújváros. V: Sík, Halász.
DKSE: Garrett 6, Ambrus 4, Boa 12, Mészáros D. 12, Tomanóczy B.5 , Duman 2. Csere: Gebhardt (liberó), Hatvany, Bohnicsek, Majoros. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
DEAC: Tóth A. 6, Bagics 3, Kiss I., Fazekas 6, Hubicska 15, Ádám 3. Csere: Mészáros Z., Nagy A. (liberók), Csizmadia 6. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor: – Nem lehet úgy mérkőzést nyerni, ha nem hisszük el, hogy azt képesek vagyunk megnyerni. A mai meccsen – még ha rossz is kimondani – egyszerűen nem voltunk férfiak. Az alapjátékban hibázunk, és nincs olyan játékosunk, aki felvállalná a támadásokat, és várjuk, hogy az ellenfél hibázzon. Megyünk négy, öt ponttal, és onnan vesztünk. Hiába cserélünk, kérem ki az időmet, nem változik semmi. Ezzel a mentalitással semmit nem fogunk elérni. Az egyértelmű, hogy fizikálisan fel tudjuk venni a versenyt ellenfeleinkkel, vagyis a probléma a fejekben van. Összeestünk, ahelyett hogy összeszedtük volna magunkat. A taktikánk csak az első szettben működött, míg a többiben nem.
Fodor Antal: – Megismétlem magam, a múlt héten is megdicsértem a csapatomat és most újra gratulálok a teljesítményükhöz. Nagyon értékes győzelmet arattunk idegenben az első 4 közé igyekvő DKSE ellen. Általában nem szoktam külön kiemelni senkit a csapatból, de most Hubicska Patrik teljesítménye nagy dicséretet érdemel. Készülünk a folytatásra, hasonló nagyszerű játékot várok a csapatomtól.

 

MAFC-BME – LV Sport Pénzügyőr SE 0:3 (–22, –27, -17)
Folyondár utca. V: Mezőffy, Árpás.
MAFC: Szabó Balázs 3, Csoma 13, Georgiev 18, Eke 5, Dimitrov 2, Vaszilev 6. Csere: Bene (liberó), Benkő 6. Vezetőedző: Nagy Péter.
PSE: Rása 3, Pedrao 16, Reffatti 14, Szabó Vilmos 3, Kovács Z. 17, Kiss D. Csere: Feliciano, Bán (liberók), Solti 2, Tordai 1, Szabó Márton 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Nagy Péter:
– A mai mérkőzésen mutatott játék hűen tükrözi azt, amit az elmúlt 1-2 hétben edzésben és lelkesedésben produkáltunk. Ha a playoff-ban sikeresek szeretnénk lenni, akkor ennél sokkal komolyabb teljesítmény kell.
Jókay Zoltán: – Örülök a győzelemnek ebben az összetételben is! Annak végképp örülök, hogy koncentráltan tudtunk játszani és ez igaz volt az első két szett végjátékaira is, ahol eldőltek a játszmák eredményei.

 

Fotó: DEAC