Extraliga-hírmorzsák 5. rész

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A nőknél a FATUM Nyíregyháza, a férfiaknál az LV Sport Pénzügyőr lett az alapszakasz győztese. Heti összefoglalónk.

Férfi Extraliga:

A kupavereség után a bajnokságban visszavágott a Vegyésznek LV Sport Pénzügyőr csapata: az első szettet nagy küzdelemben még a Vegyész nyerte, ám a magára találó fővárosi csapat behúzta a következő szetteket, így magabiztos, 3:1 arányú győzelmével bebiztosította az első helyét az Extraliga alapszakaszában. A két csapat játékosai a mérkőzés után aláírták az egyik labdát, amelyet elárvereznek és a befolyt összeggel az SMA-betegséggel küzdő Zsombi gyógyulását támogatják.

Győzött a DEAC ellen, ezzel pedig biztosította helyét a felsőházi rájátszásban a MAFC-BME. A debreceniek feladójukat nélkülözve is nagy küzdelemre késztették a fővárosiakat. A héten előbb a Kecskemét vár a MAFC-ra a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, majd pedig a Pénzügyőr ellen játszanak bajnoki mérkőzést.

Sikeresen folytatta idegenbeli túráját a FINO Kaposvár, akik ezúttal Kecskeméten remekeltek, végig dominálva a meccset nyertek végül 3:0-ra. Ouyachi Hamza viszont sérülést szenvedett mérkőzésen, még nem tudni, mennyit kell kihagynia. Legközelebb Kazincbarcikán, a Vegyész otthonában lépnek pályára a kaposváriak.

Rápihen a hajrára a DKSE: a dunaújvárosiak a felsőházba igyekeznek, így minden pontra szükségük lesz, legelőször a DEAC ellen, hazai pályán kell bizonyítaniuk, majd három idegenbeli meccsen (Kecskemét, Vegyész, Kaposvár) kell minél több pontot szerezniük, hogy ott legyenek a legjobb négy között.

Már négy mérkőzésre nyúlt a Vegyész RC Kazincbarcika vereség-sorozata a bajnokságban: hiába kezdtek jól a Pénzügyőr ellen, a kupameccsel ellentétben most nem sikerült legyőzni a listavezetőt. Innentől már csak hazai pályán játszik a Vegyész, a céljuk a felsőházi rájátszás.

Még odaérhet Kecskemét RC is, ám ahhoz sokkal jobb játékra van szükségük, mint a Kaposvár elleni hétvégi rangadón. Két ki-ki meccs vár rájuk a Vegyész és a DKSE ellen majd a DEAC ellen zárják az alapszakaszt. 

A DEAC kihasználta a rendelkezésére álló időt a felkészülésre és komolyan megszorongatta az érmes helyekért csatázó MAFC csapatát, sőt feladója nélkül szettet is csent a fővárosiaktól. A debreceniek vezetőedzője, Fodor Antal elégedett volt csapata hozzáállásával, ami biztató a DKSE és a Kecskemét elleni mérkőzésekre nézve.

Női Extraliga:

Magabiztos játékkal, 3:0-ra legyőzte a DVTK-t, ezzel alapszakasz győztes a FATUM-Nyíregyháza csapata, amelyre rövid pihenő után a Magyar Kupában az SZBRA-Budaörs párharc győztese vár, majd február végén már a rájátszásban kell jól teljesíteniük. A nagyszerű teljesítményhez gratulált Bogdan Tanase, a magyar férfi válogatott korábbi mestere is. A nyíregyháziak is segítik Zsombi gyógyulását: Tóth Fruzsina mezét írták alá a csapat játékosai, erre lehet licitálni. Részletek a klub honlapján. 

A monzai túra után ezúttal hazai bajnoki várt Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE játékosaira az SZBRA ellen: a békéscsabai lányok nagyszerű játékkal, 3:0-ra győzték le a balatonfüredieket. A hazai együttesben bemutatkozott a csapat új igazolása, Katerina Zhidkova is. A pályán elért sikereiket díjazzák is: a Békés Megyei Hírlap és a beol.hu az elmúlt év legjobb Békés megyei csapatának választották meg a BRSE-t, sorozatban kilencedik alkalommal.

Izgalmas mérkőzést vívott egymással 1.MCM-Diamant Kaposvár az MTK-val: a fővárosiak 0:2-ről felállva kiharcolták a döntő szettet, amelyet – ha nehezen is – behúzta a Kaposvár. Ezzel a sikerrel bebiztosították harmadik helyüket a tabellán. A héten vár rájuk egy kupavisszavágó a Vasas ellen, majd a BRSE elleni rangadóval zárják az alapszakasz küzdelmeit.

A Vasas-Óbuda vereséggel zárta az alapszakaszt: az UTE elvitte mindhárom pontot a Folyondár utcából, 3:0-val vágott vissza a korábbi vereségért. Ezzel eldőlt, hogy a Vasas a negyedik helyen zárja az alapszakaszt. Legközelebb kedden a Kaposvár ellen javíthatnak a Magyar Kupában.

A Vasas elleni sikerrel bebiztosította ötödik helyét az UTE, már csak az SZBRA ellen lépnek pályára bajnokságban Horváth András tanítványai. Viszont a kupában még az MTK ellen vár rájuk egy kemény párharc. 

Bravúros játékkal szerzett pontot az MTK, az esélyesebb Kaposvár otthonában. A kék-fehérek lelkes játékukkal alaposan megnehezítették a kaposváriak dolgát. Ha így játszanak a továbbiakban, akkor bármelyik csapatot meglephetik.

Nem tudta megnehezíteni a BRSE dolgát Szent Benedek Röplabda Akadémia, a vége 0:3 lett. Közben egy új ütőjátékossal, a szerb Natasa Sevarika-val erősítettek, akinek a tapasztalata sokat érhet a fiatal balatonfüredi csapat számára, akik egy hét múlva az UTE ellen zárják az alapszakaszt. 

A DVTK a FATUM elleni vereséggel zárta az alapszakaszt, készülhetnek a Magyar Kupa párharcra a BRSE ellen.