A DVTK elleni sikerével alapszakaszgyőztes a Fatum

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A női Extraliga vasárnapi mérkőzésén az éllovas Fatum Nyíregyháza magabiztos, háromszettes sikert aratott a sereghajtó DVTK ellen, s ezzel bebiztosította első helyét az alapszakaszban. Az NB I-ben az éllovas MÁV Előre ugyancsak három szettben, de szoros játszmákban győzte le a Budaörsöt.

 

Női Extraliga:
Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK 3:0 (18, 14, 16)
Nyíregyháza. V: Bátkai-Katona, Halász T.
FATUM: Pintér 10, Najdic 2, Radosová 4, Ortiz Ruiz 11, Lacombe 16, Vaszileva 7. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Klaric 9, Lászlop 3, Fuchs, Francesco. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
DVTK: Kontura 2, Mojca 7, Kiss E. 3, Beddingfield 5, Horton 3, Szajkó 2. Csere: Dömsödi, Kundrák (liberók), Kovács 1, Egri 4, Tóth R. Vezetőedző: Toma Sándor.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Nagyon örülök a mai eredménynek. Összességében elégedett vagyok csapatom játékával. Hiányérzetem csak a mérkőzés középső szakaszában tapasztalt bizonytalanságok miatt van. Ezeket a hibákat a rájátszásban már nem engedhetjük meg magunknak. Ezzel a győzelemmel sikerült első helyen zárni a 2020/2021-es Extraliga alapszakaszt. Ez persze csak részsiker ahová megérkeztünk. Ami most velünk történt az egyfajta visszajelzés arról, hogy a célok, amiket kitűztünk magunk elé a bajnokság elején reálisak, és ha ezen az úton haladunk tovább akkor révbe érhetünk. Nincs megállás hiszen a jövő héten Magyar Kupa mérkőzést kell játszanunk míg február harmadik hetében elindulnak a meccsek a rájátszásban.
Toma Sándor: – Gratulálok a Nyíregyházának, bajnokesélyeshez méltóan játszottak ellenünk. Voltak periódusok, amikor nekünk is jól ment a játék. A harmadik játszmában mindkét csapat lehetőséget adott a fiatal játékosainak is, úgy gondolom, hogy az enyémek éltek is a lehetőséggel. A céljaink eléréséért dolgoznunk kell tovább.

 

Női NB I:
MÁV Előre Bericap – Budaörsi DSE 3:0 (19, 22, 21)
Gárdony. V: Sík, Szarka.
MÁV ELŐRE: Sebestyén 4, Haase 8, Ancsin 1, Durdanovics 30, Hackl 2, Kiss A. 5. Csere: Kovács E., Deli-Germann (liberók), Sólyom, Hizsnyai-Zolnai 1. Vezetőedző: Farkas Mihály.
BDSE: Horváth P. 9, Pisák F. 4, Orosz 7, Sziládi 14, Martinez 3, Szabó L. 7. Csere: Berkó V., Futsek (liberók), Herendy, Merza. Vezetőedző: Fésüs Irén.
Edzői értékelés
Farkas Mihály: – A múlt héten mindent kiadtunk magunkból játékban a Gödöllő ellen, így ezen a meccsen közel sem teljesítettünk olyan jól, mint a GRC-vel szemben. Talán több saját hibánk volt ma, mint az eddigi három januári mérkőzésünkön összesen. Viszont nagyot küzdöttek a játékosaim – mint malac a jégen –, így most ez a harcosság kellett a három pont megszerzéséhez a remekül játszó Budaörs ellen.