Rendben megérkezett Monzába a Békéscsaba

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Kedden délután 16:30-kor a CEV-kupa nyolcaddöntőjében a Swietelsky-BRSE megmérkőzik Monzában a helyi Saugellával. Amennyiben Molcsányi Ritáéknak sikerül kiharcolniuk a győzelmet, másnap a szerb Zok UB és a cseh VK Selmy Brno párharcának győztesével találkoznak a négy közé kerülésért.

 

Vasárnap délután indult útnak a Swietelsky-Békéscsaba együttese, hogy egy Bécsben eltöltött éjszaka után, repülővel folytassa útját Milánóba. Landolás után pedig egy közel 40 perces buszos utazást követően már Monzában volt a társaság, ahol a CEV által előírt kötelező tesztelés várt rájuk.

A még szombaton Békéscsabán elvégzett PCR tesztekhez hasonlóan, itt is a teljes csapat és stáb, illetve a hivatalos személyek eredménye is negatív lett, így zökkenőmentesen folytatódhatott a program. Délután már az impozáns, 4500 fő befogadóképességű Arena di Monza adott otthont az edzésüknek, nem minden nap szerepelhet a csapat, ilyen létesítményben és ilyen szintű ellenféllel szemben.

A Békéscsabai Röplabda SE rutinos nemzetközi kupaszereplőnek számít.
„Immár csaknem természetes, hogy rajthoz állunk az Európai Röplabda Szövetség valamelyik sorozatában – mondta el a klub honlapján Molcsányi Rita, aki saját nevelésű játékosként, több, mint 15 éve erősíti a BRSE együttesét, a klub összes nemzetközi kupatalálkozójának részese volt. – Ezeknek a találkozóknak mindig más a hangulata, hiszen egyrészt a magyar mezőnyben már a szezon előtt ismerjük a vetélytársakat és menet közben több alkalommal is összecsapunk velük. Másrészt pedig ilyenkor tényleg országot is képviseljük. Őszintén szólva nincsen bennem különösebb drukk, ugyanúgy készülök, mint bármelyik másik mérkőzésre, annak ellenére, hogy Európa egyik legjobb formában lévő együttesével és világsztárok ellen játszunk. Meg akarjuk mutatni, hogy mit tudunk, illetve meghálálni a bizalmat, mivel tudjuk, hogy klub jelentős energiákat mozgatott meg, hogy egyáltalán itt lehessünk jelen körülmények között.”

„A játékosokkal és a stábtagokkal való tárgyalások során kiemelt szerepe van a hitnek és a bizalomnak. Ezek olyan megállapodások, melyek sokszor nincsenek papírra vetve, de gyakran fontosabbak, mint maga a szerződés. Jelen esetben tudom, hogy fontos motiváció a sportolóinknak az, hogy nemzetközi szinten is meg tudják mutatni tudásukat, így a koronavírus járvány által okozott nehézségek ellenére, számomra nem volt kérdés, hogy minden feltételt megteremtünk és biztosítunk, hogy pályára lépjünk Monzában. Zsinórban a hetedik szezonban szerepelünk nemzetközi kupaporondon, sporttörténelmi sikereket is elérve. Azonban ez még nem az út vége, határozott céljaink és elképzeléseink vannak a jövő vonatkozásában! Tisztában vagyunk vele, hogy nem a BRSE a keddi találkozó esélyese, de azt is tudom, hogy sokat tanulhatunk és profitálhatunk a mérkőzésből. Mindent megteszünk, hogy méltóan képviseljük a klubot, a várost és Magyarországot, a kontinens egyik top csapata ellenében” – mondta el a kedden 16:30-kor kezdődő találkozóval kapcsolatos gondolatait Baran Ádám, a BRSE elnöke.

 

A találkozót ezen a linken tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/user/verovolley1?fbclid=IwAR3pOScnWharIn2lcA3n0I9U7FpwwadT-B3I8QhgH_aAhzWGAdvf2cFRr64