A női röplabdacsapat lett az év legjobbja Kaposváron

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Az Év csapata elismerésben részesült a város napja alkalmából az 1.MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapata. Az elismerésért járó díjat Szita Károly, Kaposvár polgármestere adta át a csapat kapitányának, Király-Tálas Zsuzsannának és Szasa Nedeljkovics vezetőedzőnek.

Beérett a kemény munka gyümölcse, a kaposvári röplabdás lányok nagyszerű 2020-as teljesítményüknek köszönhetően érdemelték ki szűkebb pátriájukban a rangos elismerést. A járvány miatt félbeszakított 2019/20-as szezonban három fordulóval az alapszakasz vége előtt négy  pontos előnnyel vezették a bajnoki tabellát, minden esélyük megvolt a bajnoki győzelemre. 2019 őszén pedig – a csapat története során először – kiléphettek a nemzetközi porondra, a Challenge Kupában mutathatták meg tudásukat. 2020 őszén a legjobb 16 között csatlakoztak be a kupaküzdelmekbe, ahol hazai pályán két győztes mérkőzést megvívva jutottak a legjobb négy közé, első magyar csapatként! A döntőbe jutást a román C.S.M. Volei Alba Blaj együttese ellen vívhatja ki a csapat március elején.

A díjjal kapcsolatban megkérdeztük Király-Tálas Zsuzsannát, a csapat kapitányát: “Elsősorban megtiszteltetés számomra, mert a női csapat most kapja először ezt a díjat és ennek én is a részese lehetek. Csapattársaimmal és a vezetőkkel tudjuk mennyi munka van e mögött és ezért örülünk, hogy kifizetődött. Nagy elismerés és megnyugvással tölt el, hogy a város elégedett és boldog a teljesítményünkkel, még ha az idei szezonban nem is mindig értük el azokat az eredményeket, amit elsődlegesen mi tűztünk ki magunk elé, de végül a Challenge Kupa továbbjutással bebizonyítottuk, hogy amikor kell, a csapat bomba formában, lehengerlően tud játszani.” Nagyon örült a díjnak Szpin Renáta is: “Nagyon boldogok voltunk, mikor megtudtuk, hogy a városvezetés a 2020-as évben minket szavazott meg az év csapata díjra! Óriási megtiszteltetés, hiszen a városnak több profi csapata is van rajtunk kívül! Egyáltalán nem számítottunk rá, meglepetésként ért minket! A 2020-as évben elkezdtünk valamit, amit szeretnénk idén befejezni!

Forrás: 1.MCM-Diamant Kaposvár