Ráijesztett a PSE-re, de végül kikapott a Vegyész

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Négyszettes mérkőzést nyert a Pénzügyőr SE kedd este a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában a Vegyész RC Kazincbarcika vendégeként.

 

Férfi Extraliga:
Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE 1:3 (13, –33, –20, –16)
Kazincbarcika. V: Halász E., Horváth M.
VRCK: Páez 3, Ciupa 15, Juhász 9, Árva 16, Mineiro 17, Mihalj 8. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
PSE: Magyar 6, Reffatti 14, Szabó M. 8, Kovács Z. 20, Kiss D. 7, Rása 9. Csere: Feliciano (liberó), Tordai, Solti, Pedrao. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

 

A Vegyész, még pontosabban Lukasz Ciupa 4:4 után begyújtotta a rakétákat, négy ászt is szervált, és csapata 11:4-re is ment, amikor az ellenfél kikérte mindkét idejét. Carlos Páezék ebben a játszmában végig irányítottak, a PSE is szerzett néhány szemrevaló pontot, de a végén a hazaiak örülhettek (25:13).

Sokkal fordulatosabban indult a második szett – hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, majd a Pénzügyőr két-hárompontos előnye stabilizálódott. Juhász Péterék a végjátékra, nagy küzdelem után visszakapaszkodtak, és bár nekik is volt játszmalabdájuk, végül a fővárosiak érvényesítették azt a maratonira nyúlt felvonásban (33:35).

Egy óra játék után folytatódott a meccs a harmadik felvonással, amely nem fukarkodott a látványos labdamenetekben. 15-15-nél a PSE volt koncentráltabb, szerzett is két egységet egymás után, majd hiába Mihalj látványos blokkja a szélen, Kovács Zoltán a következő labdákat már nem hibázta el (17:21). Megdolgozott az újabb szettért a PSE: akárcsak a Vegyész, a budapesti együttes is rengeteget extrát hozott mezőnyben, és mellé a hajrában még szerencséje is volt (20:25).

A negyedik szettben a zöld-fehérek ott folytatták, ahol abbahagyták, és gyorsan ötpontos előnyük lett (3:8). Innen már nem tudott Toronyai Miklós legénysége visszakapaszkodni, a Pénzügyőr nyerte a mérkőzést négy játszmában (16:25).

Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Sikerült meglepnünk az első szettben a Pénzügyőrt, de a másodikban nem éltünk a lehetőséggel, alakulhatott volna másképpen is ez a mérkőzés. Gratulálok a Pénzügyőrnek, de a játékosaim is megérdemlik a dicséretet, mert küzdöttek, annak ellenére, hogy a végére azért láthatóan szétesett a játékunk. Kellenek az ilyen mérkőzések, hogy a magyar férfi röplabda erősebb legyen. Nem történt tragédia, keményen dolgozunk tovább, hogy elérjük céljainkat.
Jókay Zoltán: – Az elején sokkot kaptunk, mert szétnyitott minket a Barcika, és ránk nem jellemző módon elbizonytalanodtunk. A saját magunk által ásott gödörből kellett kimásznunk, lásd a második játszma, az egy nyilvánvalóan kulcsmomentum volt, hogy sikerült megnyernünk. Onnantól megnyugodtunk, stabilizálódtunk és precízebben tudtunk játszani, úgy, ahogy az elejétől is szerettünk volna.

(forrás: vrck.hu)

 

HETI PROGRAM:
Január 20., szerda
18:00 Fino Kaposvár – MÁV Előre (férfi Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó); Tv: kapos.hu

Január 22., péntek
14:00 PTE-PEAC – MÁV Előre (női NB I)

Január 23., szombat
16:00 PTE-PEAC – TFSE (női NB I)
17:00 UTE – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 LV Sport Pénzügyőr – Kecskemét (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Dunaújvárosi KSE – MAFC (férfi Extraliga)
17:00 Gödöllő – Jászberény (női NB I)
19:00 DVTK – Szent Benedek (női Extraliga)

Január 24., vasárnap
16:00 Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga); Tv: kapos.hu