Extraliga-hírmorzsák 1. rész

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Új sorozatot indítunk, melyben összefoglaljuk, hogy mi történt az Extraliga-csapatok háza táján az előző héten.

Férfi Extraliga:

A tabellát vezető Pénzügyőr nem tétlenkedett a héten. Szoros mérkőzésen 3:2-re diadalmaskodtak a Kecskemét otthonában. Vasárnap pedig Kaposváron szerepeltek felkészülési tornán, ahol előbb a MAFC-BME csapatát győzték le 2:1-re, a döntőben a házigazda kaposvári csapatot múlták felül ugyanilyen arányban.

A Vegyész január 4-én állt edzésbe az ünnepi időszak után, akik január 14-én játsszák első tétmérkőzésüket a Kistext ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Vasárnap Kecskeméten játszott felkészülési mérkőzést a kazincbarcikai csapat, melyet nagy csatában nyert meg 3:2-re. A Magyar Kupa-meccs előtt még játszik egy felkészülési meccset a Vegyész: a DEAC látogat kedden a Don Bosco Sportközpontba.

A Dunaújváros új névvel (DKSE-Dunaújvárosi Központi Sportegyesület), motiváltan vágott neki az évnek. A csapatot elhagyta a kanadai feladó, Cranston Duncan Blain. A Dunaújváros is szerepelt a kaposvári felkészülési tornán, ahol egy győzelem (MAFC-BME ellen) és egy vereség volt a csapat mérlege (Kaposvár ellen).

A Kecskemét eddig kétszer is szoros küzdelemben kapott ki idén. Hogy a nüánszok a javukra forduljanak, már dolgoznak a keret megerősítésén: Stréli Bence strandröplabda bajnok már a kecskeméti csapatot erősíti.

Jól halad a Kaposvár felkészülése: az általuk rendezett felkészülési tornán egy győzelem, egy vereség a mérlegük, emellett zavartalanul folytathatják felkészülésüket a szerdai Magyar Kupa negyeddöntőre a MÁV-Előre Bericap ellen.

Női Extraliga:

Már január másodikán edzésbe állt a tabella-éllovas BRSE, akik szombaton az UTE otthonában játszottak négyszentes felkészülési mérkőzést, majd ezen a héten a FATUM-Nyíregyháza érkezik Békéscsabára közös felkészülésre. Január 4-én Bodnár Dorottya egészséges fiúgyermeknek adott életet.

Pechesen indult az új év a FATUM-Nyíregyháza számára: a december végén igazolt trinidadi Channon Thompson térdsérülést szenvedett, így egész szezonban nem állhat a csapat rendelkezésére, így a felek közös megegyezéssel a szerződés felbontásáról döntöttek. Helyette Karla Klaric érkezett a nyírségiekhez, aki a horvát válogatott meghatározó tagja.

Komoly kihívások várnak az 1.MCM-Diamant Kaposvár csapatára, akik a Challenge-Kupa elődöntőjére készülnek. A csapat megerősítése érdekében a távozó szerb Dubravka Djurics helyére az ukrán-azerbajdzsáni Olena Kharchenko-t igazolta le a francia Volero Le Cannet együttesétől.

Átalakulóban van a Vasas-Óbuda kerete: a centerposztra a görög Aikaterini Giota érkezett a sérült Ambrosio Melani helyére, a feladó poszton a távozó Jennifer Nogueras-t az EB-bronzérmes török Sila Çalışkan váltja. A szünetet kihasználva megújult a Folyondár utcai pálya is: felcsiszolták és újrafestették a pályát.

Az UTE a BRSE elleni felkészülési meccsel hangolt a sűrű januári programra: két Magyar Kupa, és három bajnoki vár a lila-fehérekre.

A DVTK-nál Bertók Bettina a visszavonulás mellett döntött, mert már nem tudta összeegyezetni az élsportot és a civil életet.