Győzelemmel tért vissza a TFSE, először nyert a Jászberény

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Két mérkőzést játszottak le szombaton a női NB I-ben. A TFSE több mint kéthónapos kényszerszünet után tért vissza és győzelemmel debütált a kispadjukon Csépke Gábor. A sikerrel le is szorították a harmadik helyről riválisukat, az Eötvös DSE-t. A kiesési rangadón a vendég Jászberény ötszettes meccsen vágott vissza a pécsieknek a hazai pályán elszenvedett vereségért, s már ők sem nyeretlenek a bajnokságban.

 

Női NB I:
TFSE – EÖTVÖS DSE 3:0 (23, 22, 19)
Győri út, V: Gyulai, Vígh.
TFSE: Nagy V. 4, Kökény N., Radomszki 16, Török P. 5, Poór 5, Benedek 3. Csere: Boller (liberó). Vezetőedző: Csépke Gábor.
EÖTVÖS: Vaida 8, Fehér A. 6, Takács D. O., Máté 8, Young 5, Tóth K. 1. Csere: Fehérvári (liberó), Oczella, Molnár V., Béni, Korompay. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Csépke Gábor:
– 72 nap kihagyás után újra a pályán. A vírus földre küldte a csapatot, de ezek a lányok megmutatták, hogy igazi harcosok és felálltak! Nagyon szépen dolgoznak napról napra. Még messze nem vagyunk a csúcson, de oda tartunk. Mindent szépen teljesítettek a lányok amit kértem tőlük. Köszönöm Lucasnak az ellenfél tökéletes elemzését!
Szombathy András:
– Szoros mérkőzés volt a terv, ezt sikerült teljesíteni, de egy kicsit harcosabb játékkal véleményem szerint meglepetést okozhattunk volna.

 

PTE-PEAC – JÁSZBERÉNY 2:3 (10, –24, –21, 23, –8)
Pécs. V: Szabó Zs., Kiss Z.
PTE-PEAC: Kalmár 13, Merkler 8, Újhelyi 7, Szedmák 19, Marton 11, Duduka 15. Csere: Szerencsés (liberó), Pokó. Vezetőedző: Horváth Alexandra.
JÁSZBERÉNY: Csabai 8, Berényi 6, Sléder 9, Juhász V., Nagy O. A. 3, Faragó F. 23. Csere: Lagzi-Kovács (liberó), Kocsmár 3, Hajdu 9, Imre. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Sándor Renáta (Jászberény, másodedző):
– Nagyon büszkék vagyunk a csapatra. Miután magunkhoz tértünk fegyelmezetten játszottunk, betartottuk a megbeszélt taktikát. Boldog vagyok, hogy viszontláttam azokat a dolgokat, melyeket edzésen gyakoroltunk. Remélem, most, hogy megérezték a lányok a győzelem ízét, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ezt újra és újra érezhessék.