Magabiztosan nyert a Vegyész a DEAC ellen

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A férfi Extraliga vasárnapi mérkőzésén a Vegyész magabiztos, háromszettes sikert aratott a sereghajtó DEAC ellen. A Magyar Kupában bejutott a legjobb nyolc közé a Kecskemét, miután a visszavágón is 3:0-ra nyert a Miskolc ellen. Az NB I-ben viszont ötszettes drámai csatában győzte le a Szeged a Szolnokot.

 

Férfi Extraliga:
Vegyész RC Kazincbarcika – DEAC 3:0 (19, 20, 13)
Kazincbarcika. V: Ujházi, Szarka.
VRCK: Páez 1, Ciupa 12, Juhász P. 5, Árva 17, Guilherme 8, Mihalj 10. Csere: Dudás (liberó), Bibók 1, Péter, Csizmadia 1, Budai 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DEAC: Tóth A. 1, Bagics 8, Kiss I. 2, Fazekas 7, Hubicska 8, Remete 1. Csere: Mészáros Z., Nagy A. Á. (liberók), Csizmadia 2, Imre 1, Ádám 1. Vezetőedző: Fodor Antal.

A Vegyész 5:1-gyel nyitott, de a DEAC gyorsan felzárkózott, és a játszma derekáig ott volt ellenfele nyakán. Ivan Mihalj és társai azonban feljebb tudtak kapcsolni, aminek köszönhetően behúzták a nyitó felvonást. A fordulás után gyorsan elhúztak Juhász Péterék, és már hét pont is volt az előny, ami után nem úgy tűnt, hogy lehetnek már izgalmak. Hubicska Patrik nyitásainak is köszönhetően azonban a Debrecen folyamatosan faragott hátrányából – a végén viszont ismét a hazaiak akarata érvényesült. Árva Milán és Páez Carlos látványos megmozdulásokkal jelezték a harmadik szettben, hogy komolyan veszik ellenfelüket, de önbizalomhiányban sem szenvednek. A különbség folyamatosan nőtt a felek között, így Toronyai Miklós vezetőedző mindenkinek lehetőséget tudott adni a találkozón, amivel éltek is a fiatalok.

Edzői értékelés
Toronyai Miklós: – A célunkat elértük, nyertünk és három ponttal gazdagodtunk. Azonban a második szettben mutatott rövidzárlat miatt bosszús vagyok, ezekre a kihagyásokra külön felhívtam a játékosok figyelmét. A harmadik játszmában koncentráltabbak voltunk, így mindenkinek lehetőséget tudtam adni.
Dudás Antal: – A négy idegenlégióssal felálló Barcika megérdemelten nyert. Nem tudtuk kétségessé tenni a győzelmüket, készülünk a visszavágóra.

 

Férfi NB I:
Vidux-Szeged – Szolnok 3:2 (21, –21, 16, –20, 16)
Szeged. V: Vigh, Szabó P.
SZEGED: Piti 8, Fülöp 6, Csányi 20, Kiss G. 8, Farkas Baráti 8, Nacsa 20. Csere: Borsi (liberó) 1, Bodnár, Sarnyai. Vezetőedző: Nusser Elemér.
SZOLNOK: Guzmics 2, Quintz 21, Acsai 3, Banai 20, Molnár I. 17, Csendes 5. Csere: Mészáros M. (liberó), Fenyvesi, Timár 1. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Nusser Elemér: – Azért jó lenne már egy sima győzelem is, nem akarok infarktust kapni. Komolyra fordítva a szót: gratulálok a srácoknak, hiszen ugyan voltak hullámvölgyek, gyönyörű periódusból több akadt. Nem lepett meg minket, hogy ilyen szoros csata lett ebből a meccsből, egy rendkívül képzett csapat volt a vendégünk. Hiába volt egy remek harmadik szettünk, ezzel nem lehetett megtörni a Szolnokot. Ekkor próbáltam pihentetni kulcsjátékosokat, de hiába volt nagy előnyünk, nem engedhettük meg magunknak, hogy kiengedjünk, hiszen azután nehéz újra felpörögni. Az előző szezonhoz képest komoly előrelépést mutatunk a szoros végjátékokban, most is ez volt a győzelem kulcsa.
Gulyás Ferenc:
– Hullámzó teljesítmények voltak a játékosaimtól ez meg is pecsételt a sorsunkat. Úgy nem lehet mérkőzést nyerni, hogy szettenként 5-6 nyitásrontást vétünk, és termeljük a pontokat az ellenfélnek. Annak örülök, hogy csapatom minden tagja egészséges, így dolgozunk tovább.

 

Férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó:
Kecskemét – MEAFC-Miskolc 3:0 (18, 11, 19)
Kecskemét. V: Sík, Bibók.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Örülök a győzelemnek és a továbbjutásnak. Innentől a MAFC elleni mérkőzésre kell koncentrálni!
Továbbjutott a Kecskemét kettős győzelemmel.