Szakmáryék újabb bravúrja a Bajnokok Ligájában

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Csütörtök este befejeződött a női röplabda Bajnokok Ligája egyetlen magyar érdekeltségű csapata csoportkörének az első fordulója. Amint arról már korábban írtunk, Szakmáry Gréta klubja, a német Schwerin az első meccsén 3:1-re nyert a lengyel Rzeszów ellen. Ugyan a házigazda Scandiccitól ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek, azonban a szintén olasz Busto Arsizio ellen háromszettes sikert arattak, amivel a csoport második helyén állnak, és jó esélyük van a továbbjutás kiharcolására.

 

A magyar válogatott négyes ütője a Rzesów elleni meccsen a mérkőzés legjobbja volt, míg a Scandicci ellen csapata legeredményesebb játékosa lett 14 ponttal. Ebből 13-szor fejezte be eredményesen a támadását, egyszer pedig nyitását nem tudták fogadni.

A Busto Arsizio két éve megnyerte a CEV Kupát – az elődöntőben éppen a Békéscsabát búcsúztatták –, s mindössze a döntő játszmában kaptak ki a Scandiccitól. Már csak ezért is volt hatalmas bravúr a német csapat győzelme, amely az első szettet 26:24-re, a másodikat 25:14-re, a harmadikat pedig 25:22-re nyerte. Ezen a meccsen Szakmáry Gréta 12 pontig jutott, s minden pontja akcióból született.

A német csapat ezzel a csoport második helyén áll, és jó esélye van kivívni a nyolc közé kerülést (az öt csoportgyőztes mellett a három legjobb második is továbbjut), pláne, hogy a második csoportkört éppen Schwerinben játsszák majd le február elején.

Szakmáry Grétán és klubcsapatainkon kívül még egy magyar játékosnak szurkolhatunk a nemzetközi kupákban, mégpedig Bleicher Rékának, aki a román Alba Blaj csapatában a jövő héten léphet majd pályára a spanyol La Laguna ellen, hazai pályán, a Challenge Kupában. Ugyanitt a férfiaknál Mikuláss-Koch Marcell révén voltunk még érdekeltek, a Koch Róbert által irányított UVC Holding Graznál, ám az osztrák csapat a selejtezőben búcsúzott.