Sérülése után először adott interjút Németh Anett

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Németh Anett kiváló szezonját egy sajnálatos sérülés zárta le. A Coastal Carolina University játékosa immár itthon lábadozik és készül a műtétre.

A bajnoki döntőben sérültél meg, hogyan történt?

A döntő második szettjében egy ütést követően rosszul fogtam talajt és nyomban elszakadt a keresztszalagom és a belső oldalszalagom.

Eltelt azóta néhány nap, hogy vagy most?

A körülményekhez képest jól vagyok, mankóval és rögzítővel tudok sétálni és igazából komoly fájdalmam sincsen.

Akkor kezdődhet a rehabilitáció. Szükség van műtétre?

Sajnos olyan a szakadás, hogy mindenképp műtétre van szükségem. Utána pedig legalább 6-7 hónapos felépülés, rehabilitáció vár rám.

Nemrég érkeztél haza az Egyesült Államokból. Ezek szerint itthon lesz a műtét és a rehabilitáció?

Szerdán érkeztem haza, így is volt tervezve, nem csak a sérülés és a műtét miatt jöttem haza. Nagy valószínűséggel itthon műtenek majd, utána pedig, amint olyan állapotban leszek, hogy repülőre ülhetek, utazom is vissza Amerikába, és az egyetemen végzem majd a rehabilitáció nagy részét.

Akkor ezek szerint ugrott az EB-selejtező?

Mivel ilyen hosszú ideig tart a felépülésem, sajnos nem tudok a pályán segíteni a lányoknak, hogy kivívjuk az EB-részvételt. De nagyon szurkolok a lányoknak, és amiben csak tudok segítek nekik a pálya mellől.

Fantasztikus szezont zárt a csapat, hibátlan alapszakasz, az egyetlen vereség is csak a döntőben a Texas State ellen. Az amerikai edzőszövetség (AVCA) az ország 15 legjobb csapata közé nevezte a CCU-t. Milyen volt megélni ezt a szezont?

A koronavírus miatti nehézségek ellenére is nagyon jól alakult a szezon: nagyon jó csapatunk volt idén, ez látszott abból is, hogy minden meccsünket meg tudtuk nyerni, az egy döntő kivételével. Ami szintén alakulhatott volna jobban is ha nincs a sérülésem. A csapatnak olyan felállásban kellett befejeznie a meccset, ahogy korábban még sosem álltunk fel. De a lányok így is megtettek mindent ettől függetlenül is. Nagyon büszke vagyok arra, amit ebben a szezonban elértünk.

Egyénileg is sikeres szezont zártál, hiszen a Sun Belt Conference legjobb játékosa lettél, valamint a tavalyihoz hasonlóan az év támadója cím is a tiéd. Miben tudtál fejlődni a szezon során?

Nagyon hosszú volt a kihagyás, és rövid időnk volt a felkészülésre és a meccsekre is, így nem is igazán volt lehetőség komoly fejlődésre. Abban mindenképpen előrébb léptem, hogy miként találhatom meg a pályán az üres helyeket és azt, hogyan legyek a csapat húzóembere a nehéz szituációkban.

Írta: Janzsó Miklós