Háromszettes vendégsikerek a férfi NB I-ben és a kupában is

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Két mérkőzést játszottak le a férfi NB I-ben és megkezdődött a negyeddöntő a Magyar Kupában is.

 

Férfi Magyar Kupa-negyeddöntő:
DEAC – LV Sport Pénzügyőr 0:3 (–18, –18, –18)
Debrecen. V: Jámbor, Csizmarik.
DEAC: Tóth A. 2, Bagics 8, Remete 1, Fazekas 6, Hubicska 4, Ádám 3. Csere: Mészáros Z., Nagy A. (liberók), Kiss I. 2, Imre 2. Vezetőedző: Fodor Antal.
PÉNZÜGYŐR: Flachner D. 7, Magyar B. 6, Reffatti 12, Szabó M. 3, Kovács Z. 13, Kiss D. 7. Csere: Feliciano, Bán (liberók), Hajagos 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A vendégek 3:0-s sorozattal nyitották a találkozót, 6:10 után egyenlített a DEAC, de a PSE megint ellépett (10:14), s miután a brazil Reffatti ipari mennyiségben termelte a pontokat, simán nyerték a fővárosiak az első szettet (18:25). A második játszma elejét megnyomták a fővárosiak. Kiss Imre blokkjával faragott a hátrányon a DEAC, de Jókay Zoltán legénysége nem engedte őket közelebb. Még felcsillant 12:14-nél a remény, de ezt a vetélytárs hamar szertefoszlatta (18:25). A folytatásban mindkét edző elkezdte forgatni a csapatát. Érdekesség, hogy a harmadik játékrészben is lekopírozták az együttesek az első két etap végeredményét (18:25).

Edzői értékelés
Fodor Antal:
– A bajnoki mérkőzések folyamatos szünetelése mellett sikerült Magyar Kupa-meccset játszani a Pénzügyőr csapatával, amit nagyon fontosnak tartunk. A mérkőzésen tulajdonképpen az a kép mutatta magát, amit vártunk, a Pénzügyőr esélyesnek megfelelően játszott, igyekeztünk megnehezíteni a dolgukat, nem is teljesen sikertelenül, voltak szép labdamenetek, bravúros mentések. Gratulálok a Pénzügyőrnek!
Jókay Zoltán: – Három pontért jöttünk, amit sikerült megszereznünk. Remélem a hátralévő mérkőzéseinket is letudjuk játszani.

 

Férfi NB I:
Dág – Kistext 0:3 (–20, –21, –22)
Dág. V: Szabó P., Szarka.
DÁG: Buzás 2, Kunert 10, Sow 11, Kun 7, Jánossy 11, Takács R. 3. Csere: Kara (liberó), Krekk. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
KISTEXT: Bokor 7, Török R. 2, Chamone 22, Gacs 7, Erki 4, Gönczi 7. Csere: Farkas, Lassú (liberók), Szalai 3, Török Sz. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs:
– Ez egy jó meccs volt, sajnálom, hogy szurkolóink nem láthatták élőben, hogy mennyire akartuk a pontokat a mérkőzésen! Ellenfelünk nagyon jó csapat, amit be is bizonyított ma, minden apró hibánkat megbosszulták.
Weczera Csaba: – Küzdelmes mérkőzésen szereztük meg a három pontot! Büszke vagyok a csapatra, hogy hátrányból is sikerült fordítanunk.

Vidux-Szeged – MÁV Előre 0:3 (–25, –17, –23)
Szeged. V: Halász T., Bátkai-Katona.
SZEGED: Bodnár, Csányi 13, Kiss G. 7, Sarnyai, Nacsa 19, Piti 6. Csere: Borsi (liberó), Fülöp 1, Honti 1. Vezetőedző: Nusser Elemér.
MÁV: Tóth K. 1, Neukum 7, Stefanovics 3, Salazar 17, Gyenyin 10, Kholman 7. Csere: Szentesi (liberó), Náhol 3, Kulcsár 1. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
Edzői értékelés
Nusser Elemér (Szeged):
– Sportszakmai szemmel ismét nehéz értékelni a mérkőzést, hiszen a járványhelyzet megpecsételi a sorsunkat a keret és az edzéslehetőségek szempontjából. Amint visszatérünk a régi kerékvágásba, és mindenki teljes értékű munkát végezhet, két hónapon belül ez egy remek csapat lesz. Összességében elégedett lehetek, hiszen becsülettel hajtottak a srácok, de sajnos hullámzó teljesítményt nyújtottunk, néhány eddig remeklő játékosunk rossz napot fogott ki. Biztos másként alakult volna ez a meccs, ha a szettlabdáink közül valamelyiket kihasználjuk az első szettben. Most az a fontos, hogy vészeljük át ezt a nehéz időszakot, hiszen látszik, hogy a járványhelyzet okozta kevesebb edzés miatt egyre több sérülés lehet, a héten már tapasztaltuk ennek a trendnek a jeleit. A srácok hozzáállásával nincs probléma, ez a hullámzó játék teljesen normális ilyen körülmények között.