Újabb tévés rangadóra készül a Diamant szerb centere

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Látványos és ponterős játékkal tűnt ki a kaposvári csapatból a múlt vasárnapi, Békéscsaba elleni extraligás rangadón Dubravka Djurics. Az 1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapatának szerb centere 16 egységig jutott, és a pontos támadások mellett remek blokkokat is láthattunk tőle. A somogyiak ugyan végül 3:2-re kikaptak egyik legnagyobb riválisuktól, a mutatott játék azonban egyre biztatóbb.


– A látottak alapján mondhatom, hogy a Békéscsaba jó csapat kiváló játékosokkal – kezdte Dubravka Djurics. – Előzetesen arra számítottunk, hogy nehéz lesz a játék, jól tudtuk, hogy hogy nem lesz könnyű ellenük játszani. Erre alaposan fel is készültünk. Az első négy játszma végére sem dőlt el semmi, az ötödik szett pedig valahol mindig lutri, a szerencse is kell a sikerhez. Tanulunk ebből a meccsből, és még jobban felkészülünk belőlük, mikor legközelebb találkozunk majd.
– Mi a véleményed a saját teljesítményedről?
– Minden egyes mérkőzésen igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból, és azt hiszem, bárhogy is játszom, mindig lehet még jobban teljesíteni.
– Hogy látod az idei bajnokságot a tavalyihoz képest, amikor is három fordulóval az alapszakasz zárása előtt 4 pontos előnnyel vezette a csapatod a tabellát?
– Véleményem szerint ez a szezon erősebb, mint a legutóbbi. Rengeteg jó, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékos van a mezőnyben. Mindenki küzd a trófeáért, így nem lesz könnyű jó eredményt elérni. Meg kell dolgozni a sikerért.
– Szombaton este következik az újabb rangadó a Nyíregyháza ellen. Mire számítasz? .
– A Nyíregyháza ellen szintén egy erős mérkőzésre számítok. Nagyon jó játékosaik vannak, ismerjük őket. Amikor olyan csapatokkal játszunk, mint a Békéscsaba, a Vasas és a Nyíregyháza, a győzelem esélye mindig 50-50 százalék. Mindegyik csapat a legfelsőbb szinten van, sokszor csak apró dolgok döntik el, hogy végül melyikünk kerekedik felül. Nagyszerű otthonunkban, a Kaposvár Arénában természetesen szeretnénk nyerni ellenük.
– Ez már a második éved Kaposváron, hogy érzed magad?
– Tavaly nagyon megszerettem ezt a várost és annak nyugalmát is. Sok jó emberrel találkozom itt, és számomra ez a fontos. Csak remélem, hogy ez a vírushelyzet hamarosan megoldódik, minden visszakerül a régi kerékvágásba, mi pedig még jobban érezhetjük majd magunkat.

 

Nemzetközi rutinnal felvértezve 

Dubravka Djurics az elmúlt években, amellett, hogy színvonalas bajnokságokban játszott, rendszeres szereplője volt a nemzetközi kupasorozatoknak is. A szerb Stara Pazova, valamint a román Alba Blaj és CSM Targoviste együttesében számos emlékezetes találkozón léphetett pályára a nemzeti bajnokságokban, illetve az európai porondon. A 2018/2019-es évadban a román bajnokságban a harmadik helyet szerezte meg csapatával, a Román Kupában pedig döntőt játszott. A színes pályafutás újabb állomása Magyarország lett: a 28 esztendős center a 2019/2020-as évadban itt is letetette a névjegyét, és a kaposvári közönség nagy örömére a 2020/2021-es évadra is meghosszabbította szerződését.