Meglepte az MTK, de végül nyert a Fatum

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Egy Extraliga és két NB I-es mérkőzést játszottak le szombaton a női bajnokságban. Az egy hónapos kényszerszünet után visszatérő MTK gyenge kezdés után szettet rabolt és ezt követően is szorongatta a házigazda Nyíregyházát, de végül elbukott. Az NB I-ben az Eötvös is pontot tudott rabolni a feljutásra aspiráló MÁV Előrétől, a Budaörs viszont magabiztosan verte a PEAC-ot.

 

Női Extraliga:
Fatum Nyíregyháza – MTK Budapest 3:1 (12, –21, 23, 23)
Nyíregyháza. V: Horváth M., Adler.
FATUM: Pintér 7, Najdic 1, Radosvá 18, Lászlop 5, Lacombe 23, Vaszileva 18. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga E. 7, Fuchs. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
MTK: Szerencsés-Miklai 14, Papp O. 10, Vezsenyi 19, Godó 8, Kilyénfalvi 13, Durst 1. Csere: Szalai (liberó), Dani 1, Lesi, Berkó, Petri. Vezetőedző: Leiszt Máté.

A Fatum a várakozásoknak megfelelően kezdett, ám a második szett elején pontatlan volt, amin felbátorodott a koronavírus miatt egy hónapot kihagyó MTK. A vendégek egyre magabiztosabban játszottak, lelkesen védekeztek, míg a nyíregyháziak csak nyomokban mutatták azt a játékot, amire valójában képesek.
A fővárosi együttes elvitte a második játszmát és a harmadikban, valamint a negyedikben sem járt messze ettől. Utóbbiban már 20:16-ra vezetett az MTK, ekkor előbb Lacombe Zsófia ütött egy okos pontot, majd Raliva Vaszileva egyhuzamban háromszor volt eredményes. A szoros végjátékban már feljavult a Fatum védekezése, Tóth Dalmáék mindent felszedtek a földről, Lacombe pedig beütötte az utolsó pontot.

Edzői értékelés
Németh Szabolcs: – Gratulálok az MTK csapatának, hogy ilyen színvonalas mérkőzésen tudtunk megküzdeni egymás ellen annak ellenére, hogy a karanténhelyzet miatt jó néhány hétig nem tudtak teljes értékű edzésmunkát végezni. Saját csapatom teljesítményével kapcsolatosan azt tudom mondani, hogy a mai játékunk nem volt éles. Sok hibát vétettünk, tompák voltunk és nem volt tökéletes a koncentráció jó néhány játékosnál. Ismét bebizonyosodott, hogy a hétköznap végzett edzésmunka nem elegendő a sikerhez. Úgy látom, hogy meg kell barátkoznunk ezzel az új helyzettel, ami eddig nem volt jellemző a bajnokságra nevezetesen az, hogy csak kéthetente tudunk tétmeccseket játszani (legutóbb 14 napja). Ha újra ilyen hektikusan alakul a programunk akkor át kell gondolni, hogy miként tudjuk formába hozni/tartani a játékosokat az adott mérkőzésre.
Az előttünk álló napok programja hála Isten mozgalmas lesz, hiszen megyünk a DVTK-hoz és a Kaposvárhoz. Ezt követi talán két ennél is fontosabb meccs, hazai pályán a CEV Kupában a Mincsanka Minszk, majd az Extraligában a Vasas ellen. Sajnos a délelőtti edzésen Neira Ortiz Ruiz megsérült így őt ki kellett vennem a mai csapatból. Viszont nagy öröm mindannyiunk számára, hogy Pintér Andi újra a pályán lehetett.
Leiszt Máté:
– Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez! Elégedett lehetek a csapatom teljesítményével, hiszen ez már a harmadik mérkőzés volt a szezonban, és mindannyiszor nagyon szoros meccseket játszottunk. Egyre jobban bírjuk a végjátékokat, nagyon kevés hiányzik már csak ahhoz, hogy az ilyen szoros szetteket a magunk javára tudjuk fordítani.

 

Női NB I:
DSZC Eötvös DSE Derecske – MÁV Előre-BERICAP 2:3 (–25, 21, 20, –21, –12)
Derecske. V: Suba, Jámbor.
EÖTVÖS: Máté 14, Young 13, Tóth K., Vaida 41, Fehér 5, Takács D. 3. Csere: Fehérvári (liberó), Molnár, Pálfi, Vidakovic. Vezetőedző: Szombathy András.
MÁV ELŐRE: Fáskerti 2, Sebestyén 13, Haase 11, Sólyom 3, Kiss A. 15, Hackl 6. Csere: Kovács E. (liberó), Durdanovics 19. Vezetőedző: Farkas Mihály.
Edzői értékelés:
Szombathy András:
– A múlt heti sima vereség után ezúttal végig szoros mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel.  Remélem a jövőben is ezt a koncentrált, harcos játékunkat tudjuk majd játszani.
Farkas Mihály:
– Teljesen más meccs volt a mai, mint a legutóbbi mérkőzés a Debrecen ellen. Mi nagyon szenvedtünk, az Eötvös pedig remekül játszott.

 

Budaörs – PTE-PEAC 3:0 (14, 13, 12)
Budaörs. V: Vári, Bibók.
BDSE: Martinez 5, Horváth P. 7, Szabó L. 4., Sziládi 13, Merza 4, Orosz 9. Csere: Futsek (liberó), Berkó V. 2, Deli. Vezetőedző: Fésüs Irén.
PTE-PEAC: Duduka 9, Németh T. 1, Marton 2, Szatmári 3, Pokó, Merkler 1. Csere: Szerencsés (liberó), Tóth T., Petőfi 1. Vezetőedző: Horváth Alexandra.
Edzői értékelés
Horváth Alexandra: – Gratulálok a budaörsi csapatnak. Amíg fejben bírtuk a nyomást addig lépést tudtunk tartani az ellenféllel, de sajnos a szett második felében nem találtuk az ellenszerét a határozott, kombinatív játéknak. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, s éltek is vele a játékosaim.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
17:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – Swietelsky-BRSE (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
19:00 DVTK – Fatum Nyíregyháza (női Extraliga)
19:30 Sümeg – MÁV Előre-BERICAP (férfi NB I)