U22-es Eb: nehéz csoportokban a fiúk, a lányok továbbjutottak

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Csütörtöktől vasárnapig tart majd a törökországi Izmirben az U22-es strandröplabda Európa-bajnokság, amelyen három magyar páros is homokra lép. Szerdán megtartották a csoportok sorsolását.

 

A lányoknál az idei felnőtt ob-n negyedik, tavaly bronzérmes Divényi Zita és Réthelyi Zsófia (Kispest SE) a 15. helyen lett kiemelve és egy német, illetve egy orosz párossal kerültek egy csoportba, ami egyben azt is jelenti, hogy mivel nincs negyedik ellenfél, már biztosan tovább is jutottak. A magyar lányok helyi idő szerint reggel 9-kor az oroszokkal kezdenek, s a másik kettőssel majd csak pénteken mérik össze erejüket.

A fiúknál a felnőtt és U22-es bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence (SRSE) a 14. helyen lett kiemelve, s a C-csoportban ők portugál, spanyol és orosz ellenfelekkel játszanak majd. Ők 11:20-kor a portugálokkal, 16:20-kor pedig az oroszokkal meccselnek.

Másik párosunk, Ghazal Jamil és Oláh Botond (SRSE) a 31. kiemelt lett, s a B-csoportban ukrán, orosz és izraeli ellenfelük lesz. 10:30-kor majd a második kiemelt oroszokkal kezdenek, 15:30-kor pedig az ukránokkal folytatják. Harmadik meccsüket mindkét párosunk pénteken játssza majd.