MTK-tornagyőzelem Székesfehérváron, PSE-siker a Kistext csarnokavatóján

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A közeledő bajnoki rajt kapcsán több felkészülési tornát is megrendeztek a hétvégén. A nőknél Székesfehérváron a Dévényi Tibor Emléktornán és a férfiaknál a Kistext SE csarnokavatóján is két-két Extraligás és NB I-es csapat mérte össze erejét.

 

Dévényi Tiborra emlékeztek azok a női röplabdaklubok, amelyek részt vettek szombaton és vasárnap a MÁV Előre-BERICAP felkészülési versenyén. A tornát az MTK Budapest nyerte veretlenül, míg a másik három csapat körbeverte egymást. Ebből a házigazdák jöttek ki a legjobban, így ők szerezték meg a második helyet a Gödöllő és a DVTK előtt. A torna díszvendége volt dr. Kotsis Attiláné, Gabi néni, aki a csapatokhoz hasonlóan remekül érezte magát a két nap során, és mint elmondta, mindegyik csapaton látta a fejlődést és az előrelépést az előző idényhez képest.

A Dévényi Tibor Emléktorna eredményei:
MÁV Előre-BERICAP – MTK Budapest 0:3
DVTK – Gödöllői RC 3:2
DVTK – MTK Budapest 1:3
MÁV Előre-BERICAP – Gödöllői RC 2:3
MTK Budapest – Gödöllői RC 3:0
MÁV Előre-BERICAP – DVTK 3:0

 

Az első pont a hazaiaké volt a KISTEXT SE szombati felkészülési tornáján, de a végén a Pénzügyőr emelhette magasba a győztesnek járó kupát, hiszen minden mérkőzését 3:0 arányban megnyerte a jelenleg legerősebbnek tűnő hazai csapat. A rangos felkészülési torna előtt Gajda Péter polgármester vágta át a csarnok avatását szimbolizáló szalagot, melynek első darabját dr. Kovács Miklós Györgynek, az Utánpótlás Akadémia KISTEXT SE elnökének adta át. Az egyesület 2019-ben vásárolta meg a Soroksári út 123. számon található ingatlant, amelyen egy korábban kereskedelmi raktárként szolgált 1152 m2 alapterületű csarnoképület volt. Az Utánpótlás Akadémia KISTEXT SE otthonát adó sportkomplexum mintegy fél milliárd forintos kialakítási költségeinek 90%-át sportegyesület vállalta saját támogatói körétől származó források gyűjtéséből. A létrejött csarnok alkalmas röplabda és kézilabda sportágak legmagasabb szintű mérkőzéseinek megrendezésére. Az KISTEXT SE egy 1929-ben alapított, nagy múlttal rendelkező egyesület, melynek céljait 2013-ban újra gondolt a vezetés és Utánpótlás Akadémia jelleggel látta el. Az azóta eltelt idő alatt hatszáz főt is meghaladó gyerek és ifi sportolói kör jött létre öt sportágban. Az élsport eredmények megjelenését az NB I-be 2020-ban feljutó férfi röplabda csapat jól példázza.

A röplabda torna színvonalas mérkőzéseket hozott, bizonyítva a csapatok bajnokságra való felkészülésének jó állapotát. Több fiatal, a felnőtt csapokban való bemutatkozásra már esélyes játékos is megmutathatta képességeit a mérkőzések során. A tornát a Pénzügyőr nyerte 3 győzelemmel, játszmavesztés nélkül. Második a VRC Kazincbarcika csapata lett (2 győzelem 1 vereség), míg a dobogó harmadik fokára a házigazda KISTEXT állhatott fel (1 győzelem 2 vereség). Dicséretesen helyt állt a sok fiatalt szerepeltető székesfehérvári MÁV Előre SC csapat is, akik a negyedik lett (3 vereség).

Eredmények:
KISTEXT SE – Pénzügyőr SE 0:3 (19, 20, 18)
MÁV Előre SC – VRC Kazincbarcika 1:2 (13, -17, 15)
KISTEXT SE – VRC Kazincbarcika 1:2 (19, 24, -17)
Pénzügyőr SE – MÁV Előre SC 3:0 (15, 14, 19)
KISTEXT SE – MÁV Előre SC 2:1 (16, 22, -18)
Pénzügyőr SE – VRC Kazincbarcika 3:0 (16, 18, 21)