A rekordot érő Eb-ötödik hellyel vb-főtábla is jár a Vasvári testvéreknek

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Minden idők legjobb magyar Európa-bajnoki helyezését érte el a Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi a brnói U20-as Európa-bajnokságon, miután mindkét vasárnapi mérkőzésüket megnyerték.

 

A lányok ugyan csoportjukban csak a harmadik helyet szerezték meg, de ezzel is továbbjutottak, s két bravúros győzelemmel bejutottak a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a másodikként kiemelt, holland duó már túl nagy falatnak bizonyult, de aztán vasárnap a Strandröplabdázásért SE párosa előbb az olasz Bianchi, Ditta kettőst győzte le 21:15-re és 22:20-ra, majd a házigazdák kettősével a Honzovicova, Sulcova duóval csapott össze, akiktől a csoportmeccseken kikapott. Ezúttal azonban fordult a kocka: 21:17-re ugyan a csehek nyerték az első szettet, de aztán óriásit küzdelemben a mieink, 27:25-re megnyerték a másodikat, a mindent eldöntő szettben pedig 15:10-re győztek.

A siker azt jelenti, hogy az ötödik helyen végzett a magyar páros, ami minden idők legjobb magyar helyezése – az eddigi rekordot tavaly az U18-asok között éppen Vasvári Zsófi, illetve Vecsey Fanni tartotta az ott elért 8. hellyel. Ráadásul ezzel a teljesítménnyel a jövő évi U21-es világbajnokság főtáblájára is indulási jogot szereztek.

A lányok ezzel a teljesítménnyel megkoronázták idei teljesítményüket, hiszen megnyerték az U20-as és U22-es országos bajnokságot és bronzérmesek lettek a felnőttek között is.

A fiúknál Stréli Bence és Mikuláss-Koch Marcell a 17. helyen végzett.