U20-as strandröplabda Eb: mindkét párosunk továbbjutott

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Csütörtökön Brnóban megkezdődött az U20-as strandröplabda Európa-bajnokság, ahol a lányoknál a Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi, míg a fiúknál Mikuláss-Koch Marcell és Stréli Bence képviseli a színeinket.

 

A lányok már lejátszották mindhárom csoportmérkőzésüket a C jelű négyesben, s mivel mindjárt az első találkozójukon legyőzték két játszmában a szlovák Podhradska/Majernikova kettőst, fél lábbal már tovább is jutottak. Mivel a szlovákok a másik két csoportmeccsüket is elvesztették, így a további eredményektől függetlenül a lányok kiharcolták a legjobb 24 közé kerülést.

Második találkozójukat a házigazdák egyik párosa, a Honzovicova/Sulcova duó ellen játszották, ahol 21:17-re nyerték az első szettet, de ugyanilyen arányban elvesztették a másodikat, a döntő szett pedig a cseheké lett 15:11-re. Utolsó csoportmeccsüket a 3. helyen kiemelt spanyol Álvarez/González kettős ellen játszották, s ezt végül két játszmában nyerte az ellenfél, s így a mieink csoportharmadikként jutottak tovább a szombati keresztjátékba.

Már az is kiderült, hogy a 15. helyen kiemelt észt Tsuhnenkova/Chuknenkova kettős lesz majd az ellenfelük szombaton reggel 9:20-kor a legjobb 16 közé kerülésért, ha pedig győznek, akkor a nyolcaddöntőben a szlovén Bulc/Zdesar páros vár rájuk.

A fiúknak is a döntő szettekkel gyűlt meg a baja: első meccsükön a ciprusi Siapanis/Savvides duótól kaptak ki hatalmas csatában, a harmadik játszmában 16:14-re, majd a svájci Dillier/Colomb kettős ellen ugyancsak a döntő szettben 15:11-re.

Ők a délutáni programban, 17:40-től az ugyancsak két vereséggel álló moldáv Maka/Korsakov párossal meccseltek, s győztek is két játszmában, így nekik is sikerült kiharcolniuk a legjobb 24 közé kerülést. A keresztjátékban az izraeli Hadar/Day kettős lesz.