Központi és régiós edző-továbbképzést tartottak a hétvégén

Archív, Szövetség 2022 előttről

Szombaton a budaörsi Aramis Arénában tartották a központi edző-továbbképzést, amelyen csaknem kétszáz szakember vett részt, természetesen a legszigorúbb járványügyi feltételek mellett.

 

A központi továbbképzésen Ludvig Zsolt főtitkár megnyitója után olyan neves szakemberek tartottak előadást, mint Szasa Nedeljkovics, a kaposvári női csapat trénere, aki a leütés lábmunkájának oktatásáról beszélt, Ruben Wolochin a kaposvári férfiak mestere arról tartott előadást, hogy hogyan szervezi a csapatát a nemzetközi trendeket követve, Zarka Péter előadásának témája a Datavolley gyakorlati alkalmazása volt, míg Leonidasz Gaitanakisz, a TFSE vezetőedzője a nyitásfogadás technikájáról beszélt.

Másnap több helyszínen folytatódott a program, a Dél-Dunántúli régió képzésének a Kaposvár Aréna adott otthont. A magas színvonalú szakmai napon csaknem ötven szakember vett részt. A megjelenteket Demeter György, a régió megbízott szakmai referense köszöntötte, ezt követően négy előadás következett a programban. Elsőként itt is Szasa Nedeljkovics tartott előadást, őt pedig Ruben Wolochin követte. A kecskeméti szakedző Nagy Péter a „csapat taktika kialakítása a gyermek korosztálynál” címmel osztotta meg gondolatait, zárásként a Kaposvári Röplabda Akadémia leány szakosztályának vezetője, Simonné Kutas Zita szakedző tartott előadást az az edző személyének és pedagógiai ismereteinek fontosságáról.