„A” licences képzés Mátraházán

Archív, Szövetség 2022 előttről

A Magyar Röplabda Szövetség augusztus28-30. között rendezte meg az „A” licences képzést Mátraházán. Erre azok az edzők jelentkeztek, akik Extraligában induló csapatok vezetőedzői, de nem rendelkeznek szakedzői diplomával, mely szükséges az „A” licenc megszerzésére.

 

A résztvevők az első és második napon elméleti előadásokat hallgattak meg, majd a nap végén írásbeli vizsgát tettek az elhangzott anyagokból összeállított feladatlapon.

A harmadik napon gyakorlati vizsga szerepelt a programban. A kollégák az előre megkapott tételsorból szombaton este kihúzott feladatokat hajtották végre. Ezek felnőtt csapatok edzésrészeinek megszervezését és lebonyolítását jelentették.

A két és félnapos program szervezése, lebonyolítása zökkenőmentes volt, mely a Szakmai Kollégium és Szabados István nagyszerű előkészítő munkájának volt köszönhető. A résztvevők magas szintű elméleti és gyakorlati tudásuk, melyet a vizsgákon egyértelműen megmutattak, alapján bizakodással tekintünk a jövőbe. Vannak nagyon jó, fiatal kollégák, akik a sportágunk szakmai fejlődését garantálhatják.