Hajósék visszavették a trónt, Vecsey a legfiatalabb bajnok

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Hajós Artúr és Stréli Bence 2018 után ismét aranyérmet szerzett, míg Vaida Beáta és Vecsey Fanni első sikerét aratta az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságon, Vaidáék ráadásul egyetlen ob-meccset sem veszítettek.

 

Vecseyék az elődöntőben magabiztos első és szorosabb, 20-ra nyert második játszmával győzték le az U20-as és az U22-es korosztály bajnokát, Vasvári Eszter és Vasvári Zsófit. A másik mérkőzés még körömrágósabban alakult: Háfra Dominika és az Angliából a nyárra hazatérő Nagy Eszter csupán a 11. kiemeltként kezdte a tornát, ehhez képest döntőig meneteltek, amelyhez thrillerszerű, 31:29-es második szett kellett. A döntőben aztán Vaidáék pontosan, keményen szerválva játszottak, és nyertek is, de mindkét pár boldog lehetett. A bronzérem a Vasvári testvéreké lett, akik a tavalyi harmadik Divényi Zita, Réthelyi Zsófia kettőst győzték le ezért.

A mostani ob-győzelemmel egyébként Vecsey Fanni lett a legfiatalabb magyar strandröplabdázó bajnok, hiszen július 19-én ünnepelte 17. születésnapját. Az eddigi rekorder Stréli Bence volt, aki 2018-ban 17 évesen és 4 hónaposan nyerte meg az országos bajnokságot.

A férfiaknál 2018 bajnoka, Hajós Artúr és Stréli Bence ünnepelhetett, ehhez az elődöntőben a második kiemelt, Tatán nyerő Rása Alex, Rozgonyi Bálint párost kellett felülmúlni. Megtették, mint ahogyan a másik ágon Oláh Botond és a 2015-ben bajnok Soós Izsák két szoros játszmában a 2014-es bajnok Nacsa Gábor, Kaszap Tamás duót győzte le. A döntő hosszú labdameneteket is hozott, szép megoldásokkal, ám Hajósék akkor sem inogtak meg, amikor Oláhék kicsit belejöttek, így ismét övék lett a bajnoki cím. Rása Alex és Rozgonyi Bálint roppant fáradtan vánszorgott a bronzmeccs után az árnyékba, de a harmadik hely adott nekik erőt, miután nagy csatában legyőzték a Nacsa, Kaszap duót.

A programot az U14-es lányok versengése zárta, Hermeczi Bernadett és Erdős Dalma nem akármilyen, kiélezett döntőben győzte le Németh Zinát és Stréli Tamarát, a harmadik helynek Breuer Mirtill és Miháli Nóra örülhetett.

 

MKB-PANNÓNIA STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG
Férfiak, elődöntő:
Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE)–Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE) 2:0 (21, 17)
Soós Izsák, Oláh Botond (SRSE)–Nacsa Gábor, Kaszap Tamás (Strandsport SE) 2:0 (19, 25)
Döntő:
Hajós, Stréli–Soós, Oláh 2:0 (16, 16)
A 3. helyért:
Rása, Rozgonyi–Nacsa, Kaszap 2:1 (–19, 9, 13)

Nők, elődöntő:
Vaida Beáta (Eötvös DSE), Vecsey Fanni (Gödöllői RC)–Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (SRSE) 2:0 (13, 20)
Háfra Dominika, Nagy Eszter (Penta-KSE)–Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (Kispest SE) 2:0 (13, 29)
Döntő:
Vaida, Vecsey–Háfra D., Nagy E. 2:0 (11, 14)
A 3. helyért:
Vasvári E., Vasvári Zs.–Divényi, Réthelyi 2:0 (13, 14)

 

Az U14-es leány ob végeredménye:
1. Erdős Dalma, Hermeczi Bernadett (Békéscsabai SZSE)
2. Németh Zina, Stréli Tamara (Újpesti TE)
3. Breuer Mirtill (Penta-KSE), Miháli Nóra (Gödöllői RC)
4. Márkus Nóra (Beach Sport), Tóth Petra (Strandsport SE)

(Fotók: Rácz Dávid)