Nem lesz címvédés a strandröplabda ob-n

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Kialakult az elődöntők párosítása az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokságon. Már az is biztos, hogy nem lesz címvédés az ob-n. A nőknél a Lutter Eszter/Szombathelyi Szandra páros utóbbi sérülése miatt nem indult a döntőn, míg a férfiaknál címvédő Bán Viktor, Kiss Dániel duó a negyeddöntőben búcsúzott.

 

A Pénzügyőr kettősét a két évvel ezelőtt magyar bajnok, ifjúsági olimpiai negyedik Hajós Artúr, Stréli Bence duó búcsúztatta két játszmában, akiknek az ellenfele az elődöntőben Rása Alex és Rozgonyi Bálint lesznek, míg a másik ágon a 2014-es bajnok Nacsa Gábor, Kaszap Tamás és Oláh Botond, valamint a 2015-ös ob-győztes Soós Izsák küzd a fináléba kerülésért.

A női mezőnyben már a negyeddöntőben találkozott egymással az idei két mesterversenyen a döntőben összecsapó Vaida Beáta és Vecsey Fanni, illetve Juraszik Patrícia és Villám Lilla: a csatából ezúttal is a mindkét l diadalmaskodó Vaidáék kerültek ki győztesen. Rájuk majd a tavaly egy ob-fordulót is nyerő, idei U20-as és U22-es bajnok Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi vár, míg a másik elődöntőben a tavalyi bronzérmes Divényi Zita és Réthelyi Zsófia, illetve a tavalyi ezüstérmes Háfra Dominika és új párja, Nagy Eszter csap össze.

A női elődöntőt vasárnap 9 órától, a férfiakat 10-től rendezik ugyancsak a Lupa-tónál. A női döntőre 11 órától, a férfira délben kerül sor, s ezeket az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

STRANDRÖPLABDA OB, VASÁRNAPI PROGRAM
Női elődöntő:
9:00 Vaida Beáta (Eötvös DSE), Vecsey Fanni (Gödöllői RC)–Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (SRSE)
9:00 Háfra Dominika, Nagy Eszter (Penta-KSE)–Divényi Zita, Réthelyi Zsófia (Kispest SE)
Férfi elődöntő:
10:00 Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE)–Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE)
10:00 Kaszap Tamás, Nacsa Gábor (Strandsport SE)–Oláh Botond, Soós Izsák (SRSE)
11:00 Női döntő
12:00 Férfi döntő
13:00 Női bronzmeccs
14:00 Férfi bronzmeccs

Fiúk U14-es korosztályban Neimeier Lukas és Kristóf Mátyás győzött az országos bajnokságon, miután kissé egyoldalú fináléban, két 21:8-as szettben múlta felül a Sárik Iván, Mihálovits Pál duót, míg a harmadik helyen Bánki Bercel és Divényi Levente végzett. Az U14-es lányok vasárnap játszanak a bajnoki címért.

U14-es fiúk, végeredmény
1. Kristóf Mátyás (Gödöllői RC), Neimeier Lukas (Strandröplabdázásért SE)
2. Mihálovits Pál, Sárik Iván (Pénzügyőr SE)
3. Bánki Bercel (Beach Sport), Divényi Levente (Pénzügyőr SE)
4. Kispál Zsolt, Reiner Bence (Pénzügyőr SE)